Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Frans Snaar

 

Midzomeravond, het mag wat deze zomer. Vanaf eind april loop ik al in een korte broek en T-shirt, met uitzondering van misschien enkele frissere dagen. Het is al weken stevig warm overdag en ook ’s avonds wil het niet echt veel afkoelen. Bij dit laatste kwam afgelopen week enige verandering, sommigen spraken zelfs van “koude” avonden. Maar dat zal wel komen omdat we aan de warmte gewend zijn geraakt…..

Met 62 deelnemers was de organisatie bijzonder in z’n nopjes. Een groot deelnemersveld is wel prettig, waarbij moet worden opgemerkt dat zo’n 70 – 80% van de deelnemers “altijd” wel op zo’n toernooitje te vinden is, maar gelukkig zien we ook regelmatig andere gezichten. Met Cees en Jaap achter de knoppen, Margriet en Nora achter de drankkast en de goedgevulde prijzentafel van Elly was die kant van de avond vast in vertrouwde handen.

Aan de andere kant 62 uiterst gemotiveerde klanten die deze avond graag aan hun palmares wilden toevoegen. Gespannen gezichten bij de loting van de eerste ronde, met wie mag ik en tegen wie gaan we het opnemen? Als je goed op de gezichten let weet je al een beetje hoe laat het is……

Na een twintig minuten was de eerste ronde een desillusie verworden voor de ene equipe, de andere kwam breed lachend het terras op, zo die was binnen. De andere partijen kenden ook zo hun up-en-downs en gelukkig ging men wel gevieren aan de koffie om de partij te evalueren of, uiteraard, over het weer te praten.

Na de tweede ronde leken voor de meesten onder ons de kaarten wel geschud, weer geen toppositie ditmaal. Sommigen van degenen die twee partijen gewonnen hadden wilden dat wel aan hun eega’s, vrienden of opponenten laten weten en zo begon het voor enkelen wel erg te kriebelen. Het zal toch niet?????

Het terras was bevolkt met in truien en jasjes gestoken boulers, het was fris geworden, lekker voor een goede nachtrust, die hebben we wel nodig een keer hè? Nu ja, eerst maar een borrel, proost jongens….

En zo kwam ook ronde drie dichtbij, de spanning steeg, de kanshebbers deden met enig extra fanatisme hun uiterste best om ook partij drie te winnen. Ook al zeggen ze uiteraard van niet, maar winnen wordt dan opeens belangrijker dan meedoen.

En zo werd het elf uur en werd eindelijk bekend wie het 1e Midzomeravond toernooi als winnaar afsloot. Applaus van de deelnemers, hier en daar een beetje een beteuterd gezicht, “zat ik er zo dichtbij”……

Maar jongelui, op 1 augustus bieden we jullie een herkansing in de vorm van het 2e Midzomeravond toernooi. Om je vaardigheden te oefenen ben je uiteraard ook welkom op het reguliere ontmoetingstoernooi van 27 juli. Cees zit al vroeg klaar en laten we hem eens extra bij maken met nóg meer deelnemers……….

                                                                  (Dat geldt natuurlijk voor alle gezelligheidstoernooien)

 

De uitslag:

Rang Naam Winst Saldo
1 Michael Voorn 3 33
2 Ariaan van der Vlugt 3 29
3 Peter Turnhout 3 25
4 Robert Loesberg 3 21
5 Gerard Arrachart 1 3 20
6 Ruud de Groot 3 16
7 Bernadette Daniels 3 13
Gerard Arrachart 2 3 13
Carl Romijn 3 13
10 Dick Weijers 3 12
11 Jan Vuijk 3 11
12 Jan Weijers 3 10
13 Wim Hoogendoorn 3 5
14 Wim Weijer 2 21
15 Wim Hartman 2 19
16 Jan van de Meeberg 2 18
17 Hans van der Geest 2 11
18 Ingrid Roubos 2 9
19 Ruud Kramer 2 8
Hans Peter Lindhout 2 8
21 Frans Dames 2 5
22 Ina Arrachart 2 4
Erik Snapper 2 4
24 Gerrit Segers 2 3
25 Peter Koome 2 1
Jerry Pattikawa 2 1
27 Ben Verhaar 2 0

Hierna volgen 27 met één en 8 zonder gewonnen partij