Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Cees Vesseur

 

Beste boules-vrienden,

Na het vorig ontmoetingstoernooi was ik toch een beetje bezorgd over hoeveel mensen er op Goede Vrijdag zouden inschrijven, met in het achterhoofd dat er ook op 2e Paasdag een toernooi zou zijn. Een week vóór dit toernooi stonden pas 12 leden op de lijst en toen ging ik mij ècht zorgen maken. Dus heb ik Taco gevraagd of hij een mailtje rond wilde laten gaan ter herinnering, dat mailtje heeft duidelijk z’n vruchten afgeworpen…..

Blij verrast was ik dat we 54 deelnemers konden verwelkomen, ècht leuk hoor!

Taco was mijn assistent vanavond, maar helaas moest hij zich afmelden en ging ziek huiswaarts.

Er waren 12 doubletten en 1 tripletten. Het is altijd leuk om te zien hoe mensen dan reageren op een tripletten en als men dan weet welk baannummer het is dan kijken ze toch stiekem naar het plankje. En als het even kan wisselen ze gauw het plankje als blijkt dat ze die bewuste baan hebben gekozen, leuk hè, beetje ondeugend wel….

Leo Tijssen heeft ons vanavond getrakteerd op heerlijke paaseitjes, altijd gezellig zoiets extra’s, dus dank je wel Leo.

De eerste partij begint, ik ga de plankjes weer verzamelen en wissel het triplettenplankje, nr. 9, om voor nr. 12. Dat vind ik dan weer leuk, want als men denkt dat het nog hetzelfde is en ze leggen het plankje terug dan hebben ze toch grote kans dat ze alsnog een tripletten pakken. Ik neem ze gewoon bij de neus zo!

Het is gezellig om even bij het boulen te kijken, zoals ik telkens weer opnieuw zeg. En al gaat het om kleine prijsjes, er wordt toch echt serieus om gespeeld. Er is wel meer gezelligheid dan met een groot toernooi, deze avond heet niet voor niets “ontmoeting”-toernooi. En dat merk je maar al te goed.

De eerste pauze is er nadat ik een paar teams nog moet “afgongen” (red. mooi nieuw woord Cees), de tijd was om, dit betekent mène afmaken en, let op, bij gelijkspel doorspelen tot er een winnaar is.

Het is weer gezellig samenzijn met een kopje koffie of thee en een heerlijk paaseitje. Nadat eenieder z’n bakkie op had kon ik mooi op tijd met de tweede partij starten. Deze ronde wordt door iedereen keurig netjes binnen de tijd afgewerkt. We kunnen dus aan de borrel, waar Rina met een schaal worst, kaas en komkommer ons komt verwennen, geweldig toch. Agnes voorziet achter de bar eenieder van een glaasje.

Om kwart voor tien kunnen we mooi op tijd starten met de derde ronde. En nu maar wachten wanneer de uitslagen binnen komen en het tellen voor mij kan beginnen. Ron Heus komt mij daar bij helpen. Er staat weer een mooie prijzentafel, verzorgd door Elly de Jeu.

Al met al was alles dik voor elkaar. We hebben er met z’n allen weer een prachtige, gezellige avond van gemaakt, bedankt daarvoor, ik heb er van genoten.

 

De uitslag:

Rang Naam Winst Saldo
1 Yvonne Heus 3 31
2 Anda van der Haas 3 26
3 Peter Balkenende 3 23
4 Wim Hoogendoorn 3 16
5 Wim Roeloffs 3 15
6 Erik Snapper 3 9
7 Adele Zumbrink 3 8
8 Teus van der Tonnenkreek 2 19
9 Hans Peter Lindhout 2 16
10 Ine Fein 2 15
11 Jan Weijers 2 14
12 Koos van Dijk 2 13
13 Hanny Reinders 2 10
  Leo Tijssen 2 10
15 Wim Hartman 2 9
16 To Dijks 2 8
  Mike Quillinan 2 8
  Piet van der Voet 2 8
19 Gerard Koomen 2 7
20 Bert van der Poel 2 6
  Dick Weijers 2 6
22 Peter van Dijk 2 5
23 Rob de Kruijff 2 3
24 Ali Bisschops 2 2
25 Riki Verstraeten 2 -1
26 Huug Tielemans 2 -6
  Nico Warmerdam 2 -6

 Hierna volgen 21 met 1 en 6 met 0 gewonnen partijen