Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

 

Men is nog steeds op zoek naar het butje

Ik ben John de Bruin en sinds een half jaar lid van Les boules fleuries. Kan wel zeggen dat ik het enorm naar mijn zin heb en regelmatigeen boule gooi. Er wordt soms al gevraagd of mijn bed hier staat. Ik wist van tevoren niet dat ik dit spezo leuk zou vinden.Heb al meegedaan met een paar ontmoetingstoernooien, maar toen ik het Tridotet toernooi zag staan in het programma wist ik echt niet wat dit nu zou moeten zijn.Afgelopen vrijdag heb ik mogen kennismaken met deze vorm.

Acht teams van zes spelers zouden deze avond tegen elkaar strijden. Ludieke namen voor de teams zoals o.a. 6 Tinten Grijs, Boule Zoekt Butje, Les Six Formidables. Ik speelde in het team “De Milboys”. Iedereen speelt een triplette, doublette en een tête-à-tête. Bij binnenkomst koos ieder team voor zijn eigen tafel om niets van de tactiek prijs te hoeven geven. Sommige uitgedost in fraaie outfits, reserve materiaal op de rug. Niets was te gek. Of het hielp weet niemand. 

Er werd gestart met de doublettes. Wij begonnen zeker niet slecht. Twee van de drie partijen werden door ons gewonnen. Je kon wel zien dat het ergens om ging. Er werd serieus gespeeld, regelmatig overlegd en veel gemeten. Toch bleef de de sfeer goed. Alles verliep in goede harmonie. Na de doublettes gezellig napraten en evalueren, met of zonder alcohol

Wij waren klaar voor de volgende ronde. Tripletten en tête-à-tête. Drie van ons speelden de triplette en de andere speelde individueel. Vanzelfsprekend daarna weer terugkeren in de kantine. Aan het rumoer was te merken dat het steeds gezelliger werd. Wij hadden al snel door dat voor ons de eerste prijs iets te hoog gegrepen was. Op het eind restte ons nog de triplette tegen Les Six Formidables. 

Wij hadden op moment nog maar vier wedstrijden gewonnen, maar wilden wel in stijl afsluiten.  

Onze tegenstander had het dubbele aantal wedstrijden gewonnen en zou bij winst de kampioen zijn. Ik vond het al opvallend dat wij zoveel supporters hadden. Dit bleek “Boule Zoekt Butje” te zijn. Butje was nog niet gevonden, maar zij hadden ook acht wedstrijden gewonnen. Als wij zouden winnen zou er een barrage komen. Wij speelden tegen Yvonne, Elly en Koos. Ik speelde met Peter en Cor en het werd enorm spannend. Soms leek het wel Sinterklaas. We gaven elkaar diverse punten cadeau.

Spannender dan 12-12 kon het niet worden en wij trokken, tot blijdschap van onze supporters (BZB), aan het langste eind. Hoe mooi is het dan dat dit toernooi eindigt met een barrage. Twee punten waren er nodig voor de winnaarIedereen wierp één bal en in de eerste menne sloeg Les Six Formidables al toe. De winnaars waren Elly, Yvonne, Jan, HuubRon en Koos. 

Ik vond het een geweldige avond. Met dank aan Ingrid die ons voorzag van drankjes en hapje en de wedstrijdleiding André en Marianne die alles goed lieten verlopen. 

 

De uitslag:

Rang Naam Winst Gesp.
1 Les Six Formidables 8 11
2 Boule Zoekt Butje 8 11
3 6 Tinten Grijs 7 11
4 De Distels 6 11
5 De Mil boys 5 11
  De Kivitseieren 5 11
7 De Tireurtjes 4 11
8 De Witte Lelie 1 11

les Six Formidables zijn winnaar na barrage