2019, D.V.V. toernooi, 10 augustus

 

Frans Dames

Grote deelname van leden Les boules fleuries aan D.V.V. – toernooi in Sassenheim.
.
Op zaterdag 10 augustus 2019 organiseerde pétanquevereniging De Vaste Voet in Sassenheim haar jaarlijkse doubletten toernooi. Dit toernooi staat al tijden bekend om zijn uitstekende bezetting. Ook dit jaar hadden zich weer een groot aantal teams (48) ingeschreven, die er een spannend toernooi van maakten. Met 5 partijen voorgeloot is het altijd maar afwachten hoe sterk de tegenstanders zijn. Als er gunstig geloot wordt en daar door goed spel gebruik van gemaakt wordt, kan men hoog in het eindklassement eindigen.
.
Les boules fleuries was hier met een grote afvaardiging aanwezig. Liefst 25 leden hebben aan dit toernooi deelgenomen en zij hebben zich over het algemeen goed staande weten te houden. Het werd net als vorig jaar een lange dag. De eerste ronde begon om 10.30 uur en aangezien er niet op tijd gespeeld werd kon het hier en daar toch wel behoorlijk uitlopen. In het begin werkte het weer niet helemaal mee met een enkel regenbuitje. Maar aan het eind van de ochtend liet de zon zich zeer regelmatig zien. Een forse wind blies alle verwachte regen over Sassenheim weg. Helaas liep het programma door een computerstoring niet soepel, waardoor tussen de 1e en 2e ronde veel speeltijd verloren ging.
.
Met zo’n grote Lbf-afvaardiging kon het bijna niet anders dat er Lbf-teams tegen elkaar moesten spelen. Eén van die partijen werd bijvoorbeeld in de laatste ronde gespeeld tussen het team Yvonne/Ron Heus en Robert Loesberg/Kees van Ruiten. Het laatste team lag met 4 gewonnen partijen op schema voor een topklassering. Maar Yvonne en Ron werkten daar niet aan mee en wonnen deze partij. Verder waren er ook toch wel verrassende uitslagen. Eén zo’n partij betrof de ontmoeting tussen Leroy Dijkman met Marloes van den Berg tegen Junior de Jong en Mimi Chang. De overwinning ging naar het Lbf-team. Daarnaast won dit team ook nog eens van Peter Balkenende met Rajen Koebeer.
.
Welke teams van Lbf deden er mee? Hieronder volgen ze, met daarachter de eindklassering:
.
5e plaats: Robert Loesberg – Kees van Ruiten, 4 gewonnen partijen
7e plaats: Peter Balkenende – Rajen Koebeer, 4 gewonnen partijen
8e plaats: Leroy Dijkman – Marloes van den Berg, 4 gewonnen partijen
9e plaats: Frans Snaar – Frans Dames, 4 gewonnen partijen
17e plaats: Peter Dijkman – Hans Kok, 3 gewonnen partijen
19e plaats: Nita Schutter – Jaap Kivits, 3 gewonnen partijen
21e plaats: Peter Koome – Hans van der Geest, 3 gewonnen partijen
23e plaats: Yvonne Heus – Ron Heus, 3 gewonnen partijen
31e plaats: Marian Nederlof – Taco Ringma, 2 gewonnen partijen
33e plaats: Bernadette Daniels – Ineke Verbeek, 2 gewonnen partijen
36e plaats: Ruud Kramer – Michael Voorn, 1 gewonnen partij
47e plaats: Gerard Arrachart-2 – Ina Arrachart, 0 gewonnen partijen
.
Dan waren er ook nog enkele leden die een combinatie vormden met externe spelers:
18e plaats: Teus van der Tonnekreek – Peter de Wijn, 3 gewonnen partijen
34e plaats: Gerda Warmerdam – Han Koning, 1 gewonnen partij
.
Enkele oud-leden werden ook nog gesignaleerd:
29e plaats: Junior de Jong met Mimi Tchang

Het toernooi werd gewonnen door Christian en Niels Savref van ‘t Zwijntje met 5 gewonnen. Op de 2e plaats oud-Lbf lid Teun van Ooyen met Jelle Venema van PUK met 5 gewonnen. Op de 3e plaats Marise en Dirk Mulder van De Boel de Boule met 5 gewonnen.
.
Het duurde overigens even voor de juiste uitslag bekend was. Rond 19.00 uur werden de prijzen uitgereikt. Met 4 Lbf-teams in de topt 10 heeft de club zich weer aardig geweerd.
.
Het is in iedere geval een goede voorbereiding op de Nationale Pétanque Competitie die eind september weer gaat beginnen.

Voor die tijd worden er her en der nog wel wat toernooien gespeeld. als het lukt wordt u op de hoogte gehouden.