Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Taco Ringma

.

Districtskampioenschap tête-à-tête 31 maart 2019
.
De NJBB heeft er voor gekozen voor het NK-tête-à-tête voorrondes te organiseren. Deze vinden plaats in de vorm van districtskampioenschappen. Distric West speelde haar eerste kampioenschap op 31 maart bij De Goede Worp in Den Haag.
Namens onze vereniging waren er alleen deelnemers aan de categorie “mannen”. Leroy Dijkman, Peter Balkenende en Rob van der Zwet vertegenwoordigden ons. Hopelijk zijn er volgend haar toch ook een paar dames zo ver te krijgen, want de deelname daaraan was met 14 speelsters nog niet heel groot. Bij de jeugd waren 10 deelnemers aanwezig. De heren vonden zichzelf terug in een deelnameveld van 56 spelers. De mannen speelden 7 partijen (waarover inmiddels voldoende discussie is gevoerd, ik vermoei jullie daar nu maar niet mee).

.
.
Peter begon de dag overtuigend met een overwinning op Fred Lagerwaard. (Velen zullen hem kennen, hij heeft meerdere jaren training gegeven op onze club en is jarenlang bondscoach geweest van de jeugd.) Na 3 partijen stond Peter op 3 winst, en was hij virtueel geplaatst voor het NK. Op dat moment van de speeldag kwam Peter onherroepelijk terecht in het veld met de kanshebbers voor NK deelname. Helaas lukte het in dat veld (net) niet om de kwalificatie af te dwingen, maar gezien de tegenstanders en toch ook dat kleine beetje geluk dat ontbrak zat het er niet in. Peter zou met zin 3 gewonnen partijen uiteindelijk als 28e eindigen, wat gezien het getoonde spel en de diverse opponenten (3 van zijn directe tegenstanders, waaronder Fred, eindigden bij de zes gekwalificeerden) gewoon een goede prestatie is..

.

Leroy begon veel minder gelukkig. Ook hij bleek achteraf met Davey Kooijman al meteen te stuiten op één van de 6 geplaatsten, een partij die helaas verloren ging waardoor hij in de tombola terecht kwam van spelers die net tegen de top aanschurken. Dat was een lastig veld met hordes van wisselende hoogte. Van de 7 partijen won Leroy er 4, en daarmee veroverde hij de 25e plek.

.
Rob ging zonder enige verwachting het toernooi in. Hij vond het vooral leuk om mee te maken. Ook Rob kwam onderweg een uiteindelijk gekwalificeerde opponent tegen, Herman de Roo (die een ronde later Peter’s opmars blokkeerde). Ook Rob kwam via een uitdagend deelnemersveld tot 4 zeges, en was uiteindelijk onze best geëindigde deelnemer op plek 20.

.

Onze mannen zijn dus allemaal in het “linker rijtje” geëindigd. Het NK is inmiddels ook gespeeld, en de vertegenwoordiger uit ons district (Kees Koogje) heeft gewonnen.

Klik op de foto voor de fotogalerij