Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

.
Zaterdag 31 augustus 2019: Voorronde NK-Veteranen te Nieuwerkerk Aan de IJssel

Jaap Kivits en Peter Koome van Les boules fleuries gingen kijken of ze een potje konden breken. De 1e ronde mochten ze aantreden tegen Junior de Jong en Rajen Koebeer. Dit werd een valse start. Junior en Rajen wonnen met 13-0. Au. Maar, niet getreurd, als je over de gehele dag alleen tegen de nummer 1 of 2 verliest ben je wel door naar de laatste 16.
 
De 2e ronde mochten jaap en Peter tegen dames die spelen voor Gouda. Een goede partij na de tik van de eerste ronde, winst met 13-5. De 3 e partij tegen Ben van Assema van Alkmaar en Piet Bergen van Purmerboules. Die tegenstanders speelden een beetje als Sinterklaas en gaven onnodig punten weg aan Jaap en Peter. Ze schoten een paar keer de eigen boule weg  in plaats van de boule van de tegenstander en hierdoor konden Jaap en Peter uitlopen naar 8-0. Op 8-0 vonden Jaap en Peter het nodig om de tegenstander een punt te geven door ook met de laatste boule de tegenstander op punt te duwen, 8-1. In de volgende 2 mênes pakten ze gelijk weer punten om op 8-5 te komen en toen pakten Jaap en Peter de draad weer op en wonnen met 13-5.
De 4e partij in de voorronde mochten ze tegen Cees Henze en Peter Dijkstra van Grand Cru. De voorronden van het NK-Veteranen werden op tijd gespeeld. Een uur, dan gaat de fluit en dan nog drie werprondes. Zo ook in deze partij op de stand 9-5 voor Jaap en Peter, deze mêne pakten ze een punt, 10-5. De fluit was duidelijk hoorbaar. Maximaal drie mênes te gaan. In de 1e mêne ging de but uit, stand 10-5. In de 2e mêne pakte de tegenstander 3 punten, het werd 10-8. In de 3e mêne, de allesbeslissende, gooiden Jaap en Peter zes boules op twee van de tegenstander stuk. De tegenstander had nog vier boules. De eerste bal te hard, door het spel heen en over de lijn uit, de tweede bal te kort, de derde bal besloten ze alsnog te schieten,….. mis. Nog één bal. Als deze goed geplaatst wordt, wordt het een gelijke stand en moeten er nog een mêne gespeeld worden. De laatste bal werd geplaatst en bleef hangen, 1 punt. En dus was de eindstand 10-9 en weer een winstpartij voor Jaap en Peter.
Mochten zij de 5e partij winnen dan maakten ze goede kans om geplaatst te worden bij de laatste 16 voor de zondag.
De 5e partij moesten ze tegen Thomas van Drunen Littel en Enrico van Deursen. Deze partij speelden ze erg solide en wonnen dan ook met 13-3.

Nu was het wachten op het verlossende woord van de wedstrijdleider. Er werd gemeld dat ze als 8e geplaatst zijn voor de finaledag van het NK-Veteranen. Biertjes en teamschotels werden aangesleept om het te vieren.
 
Zondag 01 september 2019: finaledag NK-Veteranen
 
Jaap en Peter moesten aantreden tegen een team van Va Tout uit Breda. Na een partij van ruim 1 uur en 3 kwartier verloren ze met 10-13. Goed gespeeld, maar het ontbrak een beetje aan geluk. En zo kwam een abrupt einde aan het toernooi.
 
Omdat het mooi weer was besloten we om toch nog even te blijven en te kijken naar de overige partijen.
In de finale speelden 2 oud-leden van Lisse, Junior de Jong en Rajen Koebeer, tegen een team uit Bergen op Zoom. In een partij van ruim een uur wonnen Junior en Rajen met 13-5. Wat hen uiteindelijk de titel Nederlands Kampioen Veteranen 2019 Doubletten opleverde. Junior en Rajen gefeliciteerd.
 
Jaap en Peter zijn dus uiteindelijk 9e geworden op het NK-Veteranen. Keurig gedaan en genoten van jullie spel.