Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

.

Lbf1 opent jacht op de koppositie

In poule 3003 vond elders heden de ontmoeting plaats tussen beide koplopers. Voor de nummer 3 Lbf-1 dus het moment om maximaal te scoren en zo de druk op de koplopers te verhogen. In Lisse werd het laaggeplaatste Les Milles Îles 2 ontvangen. Een goed team, dat dit seizoen echter geen potten kan breken in de 3e divisie. Dit mede door personele problemen. Ook in Lisse trad men noodgedwongen aan met een aantal invallers. De gasten boden prima partij aan de thuisploeg. Via tussenstanden van 2-1 en 4-1 werd duidelijk dat er kansen lagen voor Lbf1. Uiteindelijk zou de confrontatie met 5-3 gewonnen worden, genoeg voor Lbf1 om de 2e plek in divisie 3003 te heroveren en vol te blijven gaan voor het kampioenschap waarin men nu nog 2 punten achterstand heeft op de koploper. Met nog 4 spelronden te gaan. De komende speelronde staat het rechtstreekse uitduel met de koploper (De Spaanse Ruiter 1 uit Nieuw-Vennep) op het programma.

.

Lbf2 struikelt in Delft
Op bezoek bij MiDi (nummer 4) was voor Lbf2 een gelijkspel nodig om de 3e positie te behouden. Vooraf was men al bewust aan het trainen geweest met het oog op het erkend lastige terrein in Delft. Het heeft niet mogen baten. De Lissenaren kregen op geen enkel moment grip op de ondergrond die men voorgeschoteld kreeg. Een harde, gladde baan met enorme oneffenheden. Boules komen op heuvels, en kiezen vervolgens min of meer hun eigen weg richting het beoogde doel, of juist daar vandaan. Dat de thuisploeg hiermee een stuk efficiënter om wist te gaan blijkt uit de 7-1 uitslag. Daarmee snoept MiDi3 de 3e plek af van Lbf2.

.

Lbf3 verder in problemen

Eerder dit seizoen speelde Lbf3 in Hilversum een kansloze partij tegen het sterk team De Gooijers2. Men verloor uit met liefst 7-1. Tijdens de return in Lisse bleek dit helaas geen incident. De nummer 2 uit Hilversum bleek opnieuw een fikse maat te groot voor de inmiddels naar de 6e plek gezakte formatie uit Lisse. Ook in Lisse werd de uitslag 1-7 in het voordeel van de opponent. Voor Lbf3 wachten nog spannende weken nu het team in degradatienood is gekomen.

.

Lbf4 toont veerkracht

Nummer 5 ontvangt nummer 4. Onderling puntverschil 3. De twee middenmoters in divisie 6008 waren bij de wedstrijd in Vlaardingen aan elkaar gewaagd, maar Lisse verloor toen met 5-3. In Lisse leek dit heel anders te worden want na de eerste speelronde stond men 0-3 achter, en daar viel weinig op af te dingen. Al was “Vrouwe Fortuna” bepaald niet op de hand van de thuisploeg. Min of meer stoïcijns begon de thuisploeg aan de volgende ronde, wetende dat er niet slecht gespeeld was en er nu eenmaal momenten zijn waarop je geen grip hebt werd ontspannen gestart. De bezoekers waren echter om onduidelijke redenen totaal van slag. Onverwachts eenvoudig werd de achterstand daarom in korte tijd verkleind tot 2-3. Waar het thuiskamp hoop kreeg, leek bij de bezoekers sprake van onrust. Dit bleek in ronde 3, waar de thuisploeg ook weer totaal geen probleem kende, en de 5-3 winst naar zich toetrok. Waarmee de ploeg ook haar status als “het team dat niet gelijk kan spelen” vasthield.