Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

LBF1 start sterk aan 2e helft competitie

 

Lbf1 ging heden op bezoek bij Atlantic Boules 1. Beide teams hadden voor de ontmoeting 9 punten. Daarmee stonden beide slechts 1 punt achter de koploper. De ontmoeting tussen de nummers 2 (Lbf1) en 3 zou dus wel eens een heel spannende kunnen worden. Het team uit Lisse begon deze competitie met het doel in elk geval de 3e divisie te behouden voor de club. Op 20 januari toonde het team echter een hogere ambitie. Een zeer overtuigende 6-2 overwinning maakt dat de ploeg haar positie met verve verdedigt en het vizier mag richten op promotie.

 

Lbf2 speelde thuis in Lisse en ontving als nummer 5 in haar poule de nummer 6, Allez Tirer Maassluis 1. De thuisploeg had wel 2 punten meer bij aanvang van de wedstrijd. De thuisploeg startte voortvarend en stond na 1 ronde met 3-0 voor. Dat oogt overigens stukken makkelijker dan het tot stand kwam. Na de 2e ronde was de voorsprong nog 4-1 en in elk geval een gelijkspel al het minimale. De bezoekers speelden “taai” en maakten het spannend. De punten bleven echter in Lisse door een 5-3 zege. Daarmee schudt het thuisteam de toch wat mindere periode voor nu van zich af en kan het omhoog kijken zonder directe zorg over de achtervolgers.

 

Lbf3 speelde een uitwedstrijd. Dit team had tot deze ronde via 3 gelijke spelen en 3 verloren partijen nog geen overwinning op zak, wat een voorlopige 6e plek betekende. En nu op bezoek bij nummer 3 JBC Zoetermeer 1 (1 winst, 4 gelijk, 1 verlies). Hoewel we moeten waken voor scorebord journalistiek was het grote aantal gelijke spelen mogelijk een voorteken. En zo zou het ook zijn. Evenals in de thuiswedstrijd in Lisse bleken in Zoetermeer dat deze teams elkaar geen duimbreed toegeven. Een 4-4 gelijkspel was het resultaat.

 

Lbf4 ging als middenmoter (5e) op bezoek bij het lager (7e) geplaatste JdB Les Francophiles 3. Het LBf team moet dit jaar genoegen nemen met een rol in de marge. De positie op de ranglijst past bij de werkelijke krachtverhoudingen in deze poule. Nog nooit speelde dit team gelijk. Ook dit keer niet. Toch enigszins onnodig stond men na 1 ronde achter met 1-2. (Waarbij in één partij een voorsprong van 12-2 werd verspeeld). Met 2-3 achter begon de derde ronde en was natuurlijk nog alles mogelijk. Tegen een thuisploeg die zeer degelijk spel toont moet je er dan wel staan. En het moet natuurlijk ook een beetje mee zitten. Beide waren niet het geval, al is dat vaak ook een beetje “kip en het ei” verhaal. Hoe dan ook, een 2-6 nederlaag was onnodig, maar wel een feit.