Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

.

Lbf1 pakt koppositie met overtuigende cijfers

In poule 3003 gingen de Lissenaren met 2 punten achterstand op bezoek bij de koploper, De Spaanse Ruiter 1 uit Nieuw-Vennep. Eerder dit seizoen was de winst in Lisse voor Lbf1, met 5-3. Dat gegeven, en de goede vorm van dit moment, gaven de bezoekers hoop. Dat bleek bepaald terecht. Met de instelling dat er niets te verliezen viel pakte Lbf1 meteen een 1-2 voorsprong. Toen dit in de tweede speelronde groeide naar 1-4 was al duidelijk dat er minimaal gelijkgespeeld ging worden. Ook de 3e ronde werd gewonnen door de bezoekers, en uiteindelijk pakt Lbf1 met de overtuigende cijfers 2-6 de (gedeelde) koppositie in de poule. De komende ronde volgt in Lisse de ontmoeting met de 3e titelkandidaat, PV Gouda 2. Het belooft een spannend slot te worden in deze poule.

Lbf2 weet weer wat winnen is
Na het echec in Delft in de vorige speelronde was er werk aan de winkel om weer te strijden om een plek in de top3. Tegen het lager geplaatste Jbc Zoetermeer diende zich de kans aan op eerherstel. Thuis, in de vertrouwde omgeving, werd een spannende strijd gespeeld. Via een 2-1 voorsprong na ronde 1 wist Lbf2 al na de 2e ronde een punt veilig te stellen door op 4-1 te komen. In de laatste ronde toonde Zoetermeer haar kracht, maar de overwinning ging toch met 5-3 naar Lbf2. Het team heeft nog een zwaar programma, waarin de 2 torenhoge titelkandidaten allebei nog op het programma staan in de laatste 3 ronden. Maar de ploeg heeft heden een grote stap gezet richting het lijfsbehoud in de 4e divisie.

Lbf3 grijpt laatste strohalm
Ooit gebeurt het. Als je maar in jezelf blijft geloven. Dan win je je eerste wedstrijd van het seizoen in een poule waarin je hebt verloren en gelijk gespeeld. De drager van de rode lantaarn ging op bezoek bij Sporting Badhoevedorp 2, de nummer 3 in deze poule. Eerder in Lisse werd van die ploeg met 2-6 verloren. De eerste ronde was de thuisploeg nog de bovenliggende partij met een 2-1 stand. Daarna greep Lbf3 haar kans. Via een 2-3 tussenstand werd een 3-5 overwinning behaald. Een geweldige opsteker voor het team, dat daarmee toont zich nog niet neer te leggen bij degradatie.

Lbf4 blijft winnen
De ploeg die nog niet gelijk heeft gespeeld. Nummer 5 op bezoek bij de nummer 6, twee punten zaten er tussen. De bezoekers uit Lisse speelden ook nog eens zonder 3 vaste waarden. Tja, dan kan het spannend worden. Maar dat hoeft niet……. Het thuis spelende Grand Cru ’84 4 werd in ronde 1 getrakteerd op een 0-3 achterstand. De tweede ronde hield de thuisploeg dankzij een 1-4 tussenstand nog uitzicht op een punt. De Lissese gelegenheidsformatie wist echter een 3-5 overwinning te bewerkstelligen, waarmee een plekje in de middenmoot van de poule nu wel veilig lijkt.