2019: NPC Grand Cru ’82 – 4 tegen Lbf-4

 

Nita Schutter

Op 2 november vertrok Lbf 4 met 6 personen naar Leidschendam om het op te nemen tegen Grand Cru 4. Het team bestaat deze keer uit Peter Bisschops, Wim Hartman, Frans van der Kraan, Frans Snaar, Leo Tijssen en Nita Schutter. Frans Dames kon om privéredenen niet mee en Leo was derhalve coach.

De banen waren in drie vakken verdeeld en één daarvan was voor ons. Bij het ingooien bleek al dat de grond keihard was en vol zat met kuilen en hobbels. Hoge ballen maakten de vreemdste capriolen.

De eerste drie doubletten werden gewonnen. Niet echt gemakkelijk, maar wel regelmatig. Peter en Frans S. leken op een rustige overwinning af te stevenen, maar moesten aan het eind toch nog aan de bak om met 13-8 te winnen. Frans K. en Leo kregen het ook niet cadeau, maar wonnen toch met 13-6. Wim en Nita leken een rustig partijtje te spelen, maar kregen opeens in een mène 5 punten tegen. Ze konden zich herstellen en sloten de partij met een carreau met 13-9 af.

Toen de tripletten. Op de laatste trainingsavond hadden we afgesproken de tripletten samen te stellen met één persoon uit elk doublettenteam. Zodoende vormden zich de teams Frans, Frans en Wim en Peter, Leo en Nita. De eersten vochten een duel uit dat vreselijk traag verliep, waardoor misschien wat irritatie ontstond. In ieder geval verliep het moeizaam en verloren ze met 8-13. Het andere team had gelukkig wat minder problemen en won met 13-9.

De stand was dus 4-1; verliezen konden we niet meer. Maar we gingen natuurlijk voor de winst. Wim en Nita waren als eersten klaar: een afgetekende overwinning van 13-4. De druk bij de twee andere teams was nu dus van de ketel. Even dreigde gelatenheid toe te slaan bij Frans en Peter, maar ze richtten zich weer op en met een spetterend schot besliste Frans de partij met 13-11. Helaas moesten Frans en Leo het opgeven bij een stand van 10-13.

Al met al een mooi resultaat na een gezellige wedstrijddag, een 2-6 overwinning.
De teamschotel was verdiend!!!