2019: NPC Lbf-2 28 september

Kees van Ruiten

.

Ook team 2 is gestart met het nieuwe seizoen van de NPC.
Zaterdag 28 september was Midi 3 de tegenstander van ons team. Dat het een stug team was wisten aan de hand van vorig jaar, toen werd er thuis gelijk gespeeld en uit werd verloren met 7-1 van precies het zelfde team.

Vanuit het teamgesprek na de training donderdagavond de 26e werd al duidelijk dat de focus er op zit in het team, er is een opdracht te vervullen tenslotte. Door afwezigheid van Robert Loesberg en de fysieke situatie van Kees van Ruiten waren de overige zes spelers op elkaar aangewezen om tot een goed resultaat te komen. Zaterdag werd er dus met overtuigende motivatie gestart.

Hans van der Geest en Peter Koome vormden team 1 met de eerste doubletten ronde. Deze partij liep niet helemaal lekker en zij keken steeds tegen een achterstand aan, maar bij 9-12 werden heel verrassend 4 punten gemaakt en trokken ze de partij alsnog naar zich toe. Sjaak van der Geest en Debby Cowan moesten even wennen, zij troffen een stugge tegenstander, kregen het niet gratis en moesten er hard voor werken. Na 5 mènes was de weg naar boven gevonden en werd de tegenstander op zij gezet met 13-8. Yvonne en Ron Heus hadden minder moeite met het team van Midi, na 10-4 kwam Midi nog wel netjes terug tot 10-8, maar daarna was de pijp leeg en scoorden Yvonne en Ron een 13-8 overwinning.

In de beide tripletten partijen was het eenrichting verkeer en scoorden de teams een makkelijke overwinning. Debby, Sjaak en Ron haalde met 13-4 als eersten de buit binnen, Yvonne, Hans en Peter hadden iets meer tijd én geduld nodig om de 13-8 en de partij binnen te halen.

Zo, dat is 5-0, dat begint goed was de mening, de coach zag geen reden om te teams te wisselen. Alleen werden de team verwisseld van plek om niet tegen dezelfde tegenstanders te spelen als in de eerste doubletten ronde. Yvonne en Ron speelden op plaats 1 en waren in 4 mènes bij 13-0, volle winst dus voor de familie Heus op dag 1. Peter en Hans hadden ineens veel meer moeite om tot scoren te komen, het liep voor geen meter en ze werden met 0-13 op de vingers getikt. Hoe kan zoiets nou, ja omdat het blijkbaar toch kan zeker. Hier gaan we over nadenken want dit kan eigenlijk niet, jammer. Sjaak en Debby hadden ook veel moeite deze ronde, na 4 mènes keken zij tegen een 1-7 achterstand aan. Puntje voor puntje vochten zij zich weer in de wedstrijd wat na 11 mènes resulteerde in een 8-8 stand. Daarna walsten zij erop en erover, uiteindelijk de 13-8.

Een mooie 7-1 overwinning wat een uitstekend begin genoemd kan worden, maar het ging niet helemaal vanzelf hoor. Zaterdag 5 oktober speelt team 2 uit tegen het team van LBF 3 en dit uiteraard in Lisse, we zitten bij elkaar in de zelfde poule.