2019: NPC: Lbf-2 – Zoetermeer 1

Kees van Ruiten

.
Een mooie uitslag weer 6-2 maar niets is minder waar. Wederom een stugge tegenstander en het is maar goed dat we prima bij de les waren en op scherp gezet voor dit treffen door de coaches. Zoetermeer had nipt met 2-6 verloren van Waddinxveen 1 de medekoploper en gewonnen van MIDI 3 met 5-3. Dus we waren gewaarschuwd.
.
In de eerste ronde walsten Peter Koome en Hans van der Geest over hun concurrenten heen met 13-0. Debby Cowan en Robert Loesberg speelden met overtuiging een vlakke partij en wonnen met 13-5. Yvonne Heus en Ruud Kramer (invaller voor Sjaak van der Geest) hadden veel meer moeite met hun rivalen. Bij 8-12 leek het even helemaal mis te gaan. Door irritatie en over opmerkingen en geroezemoes op de banken werden er even geen goede boules gegooid, maar door de ingreep van Kees door van zitpositie te wisselen werd dit opgeheven en trokken ze, bij een stand van 8-12, de partij toch nog naar zich toe 13-12.
.
Met 3-0 de 2e ronde in geeft vertrouwen voor de tripletten dacht ik even, maar niets was minder waar. Na 20 minuten waren Robert, Hans en Peter klaar en in de pan gehakt met 0-13. Wat gewonnen werd aan saldo was ineens weer opgesoupeerd. Ruud, Ron en Debby moesten koste wat kost een beter resultaat bewerkstelligen. Alleen in de beginfase spartelde het team van Zoetermeer even tegen maar na 4-4 werd de genadeklap gegeven en liepen ze simpel door naar 13-7.
.
Er moest nog minimaal 1 punt gehaald worden. Met die opdracht werden de teams in de wei gestuurd voor de 3e ronde. Robert en Hans hadden het moeilijk, alhoewel ze in de eerste mène een 4-0 voorsprong pakten waren dat toch tevens ook de laatste punten. Wat ze ook probeerden niets hielp 4-13. Geheel anders ging het bij Yvonne en Peter, ondanks dat zij nog nimmer met elkaar gespeeld hadden, speelden zij een pittige partij die na 6-6 resoluut werd binnen gesleept met 13-7. Ron en Ruud moesten voor de kers op de taart zorgen en dat deden zij ook, al ging dat ook zeker niet vanzelf. Telkens wisten de tegenstanders ook tot scoren te komen, bij 9-7 werden er 3 punten gehaald maar de tegenstander haalde er even 4 in de volgende mène. Bij 12-12 kwam de finale waarbij de tegenstander mocht beginnen, door een nog niet eens zo bijzondere boule van Ron was het pleit beslecht, de tegenstander kwam er niet meer bij 13-12.
.
Met 6-2 waren we dik tevreden en blijven hiermee koploper in poule 4006. Medekoploper Waddinxveen won ook en wel tegen OSB met 5-3, hiermee zijn zij de grootsteconcurrent in deze poule. 14 December gaan we de confrontatie aan en komen zij naar Lisse we gaan dan zien wie het sterkste is in deze poule!!