2019: NPC: OSB-2 – Lbf-4

.

Frans Dames

.
In deze 5e speelronde moest Lbf-4 naar Bodegraven voor de ontmoeting met JdB vereniging OSB-2. Dit team stond in het klassement op plaats 5, direct achter Lbf-4 met 1 punt minder. Voor Lbf-4 van belang punten te pakken vandaag. En het lukte ook deze keer de punten mee te nemen naar Lisse met een mooie overwinning van 6-2. Het zoet van de overwinning smaakt altijd goed.
.
Door personele problemen moest Lbf-4 vandaag een geheim wapen inzetten. Paul Verhaar werd bereid gevonden het team te completeren. En dat deed hij met verve met 2 gewonnen wedstrijden.
Naast Paul waren ook Wim Hartman, Frans Snaar, Nita Schutter, Ineke Verbeek en Frans Dames afgereisd naar Bodegraven. Er werd maar één competitiewedstrijd gespeeld in deze hal en daardoor was er ruim voldoende baankeuze. Het waren overigens niet de makkelijkste banen, maar dat mocht de pret niet drukken.
.
De eerste speelronde met 3 doubletten partijen bracht al heel wat pret met zich mee voor Lbf-4. Alle partijen werden gewonnen en dat gaf een prettig aandoende tussenstand van 3-0.
Ineke Verbeek en Frans Dames wonnen hun partij met 13-6, waarbij vooral de laatste mène een goed gevoel achterliet. Bij een stand van 8-6 werden 5 punten gepakt en was de buit binnen. Wim Hartman en Nita Schutter liepen aanvankelijk ruimschoots achter de feiten aan en moesten een 0-8 achterstand zien weg te werken. En dat lukte nog ook. Ze pakten de partij met 13-11. Paul Verhaar en Frans Snaar is een vertrouwde combinatie, maar ook hier liep het aanvankelijk niet zo soepel als gehoopt. Via achterstanden van 0-5 en 2-8 werd er terug geknokt naar 8-8. De daaropvolgende mène pakte de tegenstander 1 punt, maar die score werd ruimschoots overtroffen door het Lbf-4 duo in volgende mène. Ook zij pakten daarbij 5 punten en sleepten daarmee het volgende wedstrijdpunt binnen.
.
In de tweede speelronde werden de beide tripletten partijen gelijkelijk verdeeld. Dat leverde dan ook een nog steeds geruststellende tussenstand van 4-1 op.
Wim Hartman, Nita Schutter en Frans Dames wonnen hun partij met degelijk spel met 13-2. Hoe gek het ook klinkt, maar op dat moment wisten we dat er minimaal een gelijkspel was behaald. Paul Verhaar, Ineke Verbeek en Frans Snaar verloren daarentegen hun partij met 10-13, na een achterstand van 2-11 bijna weggewerkt te hebben. Er was echter wel een heel bijzondere mène aan bijna het einde van de partij. De tegenstander lag op uit, dus moest er geschoten worden. Frans Snaar knalde die bal heerlijk weg. De tegenstander legde daarop weer het 13e punt neer, dus moest er weer geschoten worden. Ineke Verbeek loste dit probleem fantastisch op. En weer legde de tegenstander het 13e punt neer. Nu was de beurt aan het geheime wapen Paul Verhaar. En ja hoor, het lukte ook Paul om die bal weg te schieten en zo onder luid gejuich één punt binnen te slepen en de partij te verlengen. Het was echter niet voldoende om de winst te pakken.
.
In de derde ronde moest dan toch de overwinning binnen gehaald worden. En dat lukte met winst in 2 van de 3 partijen.
Paul Verhaar en Frans Snaar zorgden als eerste voor het rustgevende punt en wonnen hun partij met 13-6 (waarbij Paul zelfs een 14e punt wist te maken….??). Wim Hartman en Nita Schutter deden het met 13-7 bijna net zo goed en gaven zo nog meer kleur aan de overwinning. Ineke Verbeek en Frans Dames waren het volledig kwijt. Na 2 mènes keken ze al tegen een achterstand aan van 0-9. Wisselen van rol gaf wat verlichting, maar ze kwamen uiteindelijk niet verder dan 7 punten.
Maar op dat moment was de dag al succesvol met een 6-2 overwinning. Uiteraard werd de ontmoeting afgesloten met een heerlijke teamschotel.
.
Door dit resultaat verstevigde Lbf-4 zijn plek in de poule. Samen met Gouda 6 wordt de 3e en 4e plaats ingenomen met 5 punten.
We gaan op 30 november 2019 in een thuiswedstrijd deze stand verdedigen tegen de koploper in de poule De Boele de Boule 4 uit Roelofarendsveen. Een sterk team met o.a. de familie Mulder. We zijn van plan onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Ongetwijfeld krijgt u dan de details van deze ontmoeting weer te lezen.