2019: NPC ronde 2 (Lbf-4)

.

Frans Dames

Ik heb even gedacht om een verslag van deze ontmoeting maar achterwege te laten. Maar dat zou ongetwijfeld ook weer vragen oproepen. Alleen van je laten horen als je een goed resultaat hebt behaald is wel erg gemakkelijk. Maar het wordt geen vrolijk verslag, dat lijkt mij duidelijk.

Kunnen we tevreden zijn met 1 gewonnen partij? Nee dus. Een uitwedstrijd verliezen op vreemde ondergrond is misschien nog wel verklaarbaar, maar een thuiswedstrijd op deze manier verliezen, op bekende ondergrond, tja dan moet ik even achter de oren krabbelen. En antwoorden zijn moeilijk te vinden. Het leek meer op een thuiswedstrijd van De Vaste Voet 1 dan van Les boules fleuries 4.
Het enige positieve dat ik kan bedenken is dat ons een 0-8 nederlaag bespaard is gebleven. En hopelijk is een nederlaag als deze dit seizoen eenmalig.

De TC zag voor LBF 4 in deze poule promotiekansen naar de 5e divisie, maar die gedachte kan naar het land der fabeltjes worden verwezen. Het is voor mij duidelijk dat we boven ons zelf moeten uitstijgen om goed mee te blijven doen in deze poule.

En toch ging LBF-4 met een positief gevoel de ontmoeting in. De voorafgaande NPC training op donderdag gaf geen aanleiding tot zorgen. De opstelling waar voor gekozen was, kon ieders goedkeuring dragen. In mijn ogen logische combinaties in alle partijen, maar helaas was het rendement van die combinaties onvoldoende. In (vak)termen gesproken, het boule gebruik was niet van het niveau dat verwacht mocht worden. En dan hoor je soms de opmerking: Ach, het is toch maar een spelletje.
Dat klopt, maar wel een spelletje waar velen van ons best wel veel tijd in stoppen en dan hoop je dat terug te zien in een wedstrijd. Dat ontbreekt er te vaak aan. We hebben in mijn ogen genoeg kwaliteiten in het team om betere resultaten te halen. Ook tegen teams als De Vaste Voet 1.

Men zegt wel eens dat je geluk moet afdwingen, nou dan was DVV daar duidelijk beter in dan LBF, zonder daarmee DVV te kort te doen. In (vak)termen gesproken, hun boule gebruik was beter. Ondanks dat er in dat team spelers mee deden die volgens zeggen het spelletje nog niet zo lang spelen. Hebben ze waarschijnlijk toch een goede trainer☺. Leggen we onszelf te veel druk op? Zeg het maar. Goed, dat zei gezegd.
Laten we maar eens kijken naar de gespeelde partijen.
Daar kunnen we eigenlijk heel kort over zijn.

In de 1e speelronde zorgden Wim Hartman en Nita Schutter voor het enige punt van deze dag. In een gelijkopgaande strijd wonnen zij met 13-8. Nita, snipverkouden als ze was, was hierbij een stabiele factor. Wim erkende dat zij grotendeels voor de overwinning heeft gezorgd.
Alle overige partijen werden verloren.
Chantal Ringma en Frans Snaar verloren hun beide doubletten partijen met
respectievelijk 7-13 en 8-13. Het waren moeizame partijen, gekenmerkt door weinig grip op de ondergrond. Ineke Verbeek en Frans Dames verloren eveneens hun beide doubletten partijen met respectievelijk 10-13 en 8-13. In beide partijen waren er momenten dat het echt niet mee zat en beslissingen verkeerd uitpakten. Kenmerkend in de laatste partij was het boule voordeel van 5 in een mêne, waarbij voor de but gekozen werd. Het resulteerde in een score van 2 punten voor de tegenpartij. Naar mijn gevoel typeerde dat de dag.
Beide tripletten partijen werden eveneens verloren. Wim Hartman, Ineke Verbeek en Frans Dames verloren met 7-13. Ook hier weer momenten dat het niet mee zat. Maar kun je je daar achter blijven verschuilen? Chantal Ringma, Nita Schutter en Frans Snaar deden mee in het tranendal en bleven steken op 3-13.
“Kenners” hadden zo hun twijfels over de laatste combinatie. Ik vraag me af welke combinatie vandaag dan wel tot winst was gekomen. Het was al met al geen genoeglijke dag. Er is een motto dat zegt: Prestatie is goed, plezier is beter. Beiden waren vandaag afwezig, dus moeten we deze dag maar gauw vergeten.

De 3e speeldag in deze competitie is LBF-4 vrij en hebben we even tijd om dit resultaat een plekje te geven.

De eerstvolgende ontmoeting is op 2 november 2019. Dan hebben we een uitwedstrijd tegen Grand Cru ’82 4 uit Leidschendam. Misschien dat ik dan plezier beleef aan mijn reserverol.

Ongeacht het resultaat gaat u dan weer van mij horen.