2019: NPC, ronde twee Lbf-2

Kees van Ruiten

.
Aantreden tegen je eigen vereniging is nooit echt leuk, zeker niet als er een verliest. Nou dat was dus wel het geval zaterdag, Lbf-3 tegen Lbf-2. Het waren allemaal stugge partijen die niet zomaar even gewonnen werden. De weerstand was verrassend sterk waar ook duidelijk rekening mee werd gehouden vooraf door team 2. Ja, en team 3 zou zijn huid zo duur verkopen hadden zij al eerder ter verstaan gegeven. Een feit achteraf was in ieder geval dat het een leuke en sportieve wedstrijd is geworden ondanks de krachtsverhoudingen.

Om precies 12.00 uur gaven Taco Ringma, wedstrijdleider, en Frits van der Kleij, scheidsrechter, het startsein aan de 8 teams die bij ons zaterdag 5 oktober speelden, alle 4 de eigen teams, gast De Stetters 1 en 3 gasten teams. Volle bak dus, wat voor de vele toeschouwers toch wel aantrekkelijk was.

In ronde 1 speelden Yvonne en Ron Heus tegen Gerard en Gerard Arrachart, dit was niet alleen op papier een ongelijke strijd, maar ook op het veld. Na 0-9 werd het nog wel 4-9, maar daarna was het toch echt over 4-13 voor team 2. Peter van Dijk en Franny de Bruin mochten tegen Sjaak van der Geest en Debby Cowan aantreden. Door uitstekend spel van beide teams scoorde toch het ene team meer punten dan het andere, telkens net niet zeg maar. Uiteindelijk was het toch wel een goede overwinning met 2-13. Hans van der Geest en Peter Koome hadden het tegen Kor Middel en Ada Weijer erg moeilijk en leek het een regelrecht verlies te worden. Met 7-0 achter wisselden Hans en Peter van positie en kantelde de partij volledig. Met fraaie scores en zonder de tegenstanders nog een punt te gunnen werd het toch nog 7-13 in het voordeel van Lbf-2.

De tripletten ronde werd de uitdaging voor team 2 om een goed resultaat te
bewerkstelligen. Lbf-3 was in de 1e wedstrijd van de NPC bij een achterstand van eveneens 0-3 teruggekomen naar 2-3 met tripletten, we waren dus gewaarschuwd. Sjaak, Ron en Debby waren kansloos tegen de goed spelende Kor Middel, Gerard  Arrachart 2 en Wim Weijer 13-5. Toch misschien een kwestie van even er niet bij zijn, alhoewel gezegd moet worden dat Kor de mooiste boules stond te gooien van de hele middag. Yvonne, Hans en Peter hadden ook hun handen meer dan vol aan Ada Weijer, Gerard Arrachart 1 en Peter van Dijk. Met kleine scores liep team 3 uit naar 10-6, ja hier moest even een tandje bijgezet worden door de spelers. Dat deden zij dan ook en zweepten elkaar op om beter te gaan spelen, wat resultaat opleverde. Telkens met scores van 2 werd uiteindelijk de 10-13 binnen gehaald, 1-4 voor team 2.

We waren er nog niet dus moest de focus er goed opblijven om de volle buit binnen te halen. Ook deze keer werd er verder niet gewisseld binnen de teams door de coach en speelden Ron en Yvonne tegen Rina Weijers en Peter van Dijk, dat ook zij gefocust waren was goed te merken, ze speelden een puike partij. Yvonne had wat meer moeite met plaatsten en Ron was ook niet helemaal scherp. Met een puntje voor puntje partij werd het uiteindelijk 12-12, waarbij beide teams al de kans gehad hadden om het uit te maken. Toch wisten Yvonne en Ron de rust te vinden om de laatste mène te verzilveren. Debby en Sjaak speelden weer een gedegen partij tegen Gerard 1 en Dick Weijers, 7-13. Hans en Peter waren tegen Kor en Wim goed wakker gebleven, wat vorige week nog faliekant fout ging in de laatste ronde was u
geen enkel punt, scoren. Hans was weer als vanouds en Peter stond ze weer lekker te raken, zoals je dat wel eens kan zeggen. Met 5-13 was het toch nog een makkie lijkt het, maar zoals eerder al gezegd was de geboden tegenstand verrassend sterk.

Met de 7-1 overwinning staat team 2 aan de kop van de poule en moet deze delen met Waddinxveen 1, een tegenstander die we dus goed in de gaten moeten houden!!!