Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

.

Taco Ringma

Een bijzonder toernooi, georganiseerd door ons erelid Andre Distelbrink. Daarbij overigens zoals altijd gesteund door zijn Marianne. Deze TC-voorzitter vindt het geweldig, het team en ik hebben er namelijk totaal geen omkijken naar, wat voor de verandering best lekker is…… Maar ja, dan mag je dus wel het verslag verzorgen. Een kleine taak, die ik met groot plezier vervul. Het Tridotet toernooi is namelijk echt een pareltje op onze speelkalender.

De opzet is uniek: elke deelnemer komt in elke speelvorm in actie. Vooraf vormen de teams zichzelf. Zes spelers per team. En die teams spelen op de toernooiavond 3 doubletten, 2 tripletten en 6 tête-à-tête wedstrijden. Voor elke gewonnen partij krijgt het team een toernooipunt. 11 punten maximaal dus. En bij gelijke eindstand in toernooipunten volgt een barrage tussen de gedeelde nummers 1!

De sfeer van het toernooi laat zich nog het makkelijkst uitleggen door de namen die de teams zelf gekozen hadden: “Laatbloeiers”, “Blauwe Reiger”, “De Bolletjes”, “6 tinten grijs”, “Vroege vogels”, “De distels”, “De tiereurtjes” en “Boule zoekt butje”. Waarmee u ook meteen de einduitslag van laag naar hoog in beeld hebt overigens. Het was gezellig, ontspannen, soms heel verassend, soms toch wat fanatiek, maar bovenal enorm geslaagd. Sommige teams lieten geen middel ongemoeid om de tegenstanders te ontregelen, maar, dat heeft niet gewerkt.

Na een spannende barrage won het team “Boule zoekt butje” met invaller Chantal Ringma (helaas was Hans Peter door omstandigheden gedwongen eerder naar huis te gaan) de beker. Boule zocht letterlijk butje in die barrage, en dat was voldoende. Wat mij persoonlijk stof tot nadenken gaf was dat Chantal met mijn boule de perfecte biberon gooide….., het ligt dus toch niet aan de boules….,  een ontnuchterende constatering voor mij, maar het gaf de barrage kleur.

Hopelijk kunnen we volgend jaar het toernooi weer beleven. André zal dan creatief moeten zijn, want nu mocht een team maar 3 spelers met W-licentie hebben. Volgend jaar zijn er geen verschillende licenties meer….. André kennende lost hij dat wel op.

eraan……
.
De uitslag:
.

 Team Winst
 Boule zoekt butje    8
 De tireurtjes    8
 De distels    6
 Vroege vogels    6
 6 tinten grijs    6
 De bolletjes    5
 Blauwe reiger    3
 Laatbloeiers    2

“Boule zoekt butje” wint na barrage