Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

.

Frans Dames

Op zaterdag 24 augustus 2019 hadden 4 leden van Les boules fleuries de stoute schoenen aangetrokken met de bedoeling de krachten te meten met andere spelers en op vreemde ondergrond. Wie het waren? Nita Schutter met Frans Snaar en Leo Tijssen met Frans Dames.

.

En om door te gaan met de vreemde ondergrond, nou dat hebben we geweten. Het waren banen met een hoge moeilijkheidsfactor. Hoe dat kwam werd ons door leden van de vereniging verteld. Een paar jaar geleden werden de banen opnieuw aangelegd en voor de ondergrond werd door de gemeente puin van verschillende sloopklussen gebruikt. Dat werd weer afgedekt met een toplaag en boulen maar. Dat gaf het spel de meest onverwachte wendingen. Het terrein was soms toch wel in het voordeel van de thuisspelers. Die wisten beter welke techniek het beste gebruikt kon worden om resultaten te halen, hoewel dat ook niet altijd lukte. Voor ons was het in ieder geval heel frustrerend dat datgene wat we in gedachten hadden helemaal niet of soms moeilijk gerealiseerd werd. Maar goed, het is een ervaring die mogelijk in de komende NPC-competitie; gebruikt kan worden. Ook daar zullen we met andere omstandigheden te maken krijgen.
.
De naam Zomertoernooi werd overigens alle eer aangedaan. Het waren echt zomerse temperaturen en de wedstrijdleiding liet op enig moment weten dat de laatste partijen op de schaduwrijke banen gespeeld dienden te worden. Besloot men anders dat was dat op eigen verantwoording. Het motto was veel drinken.
Zoals bij veel toernooien waren het ook hier 5 partijen voorgeloot.
.
Hoe is het de LBF-ers vergaan?
Nita en Frans behaalden een mooie 3e plaats met 3 gewonnen partijen en een saldo van +16. De winstpartijen werden met groot verschil gewonnen en in de verliespartijen werd de schade beperkt gehouden.
Leo en Frans behaalden een 9e plaats met eveneens 3 gewonnen partijen en een saldo van -2. Als je een partij met 1-13 verliest is dat zeker niet goed voor het saldo.
.
Een ervaring rijker en een illusie armer ging het viertal terug naar de Bollenstreek. Het valt echter te betwijfelen of dit toernooi door ons in de toekomst weer bezocht gaat worden. Met 16 teams was het een magere bezetting.