2020 NPC: DVV-1 – Lbf-4

.

Frans Dames

In deze 9e speelronde moest Lbf-4 het opnemen tegen medekoploper in poule 6007 De Vaste Voet 1. Dit team speelt zijn thuiswedstrijden in de hal van De Spaanse Ruiter in Nieuw-Vennep. Dus de reistijd was deze keer zeer beperkt. Dat het een spannende ontmoeting zou worden was vooraf al duidelijk. Lbf-4 ging echter vol vertrouwen deze ontmoeting in, omdat de resultaten in de voorgaande speelrondes heel bemoedigend waren.
Maar we wisten dat het team van de tegenstander goede spelers herbergt, dat hebben we wel ervaren in de 2e speelronde tijdens de ontmoeting in Lisse. Dat resultaat was toen niet bemoedigend. Maar Lbf-4 is gegroeid in deze competitie en weet ook wat ze waard is. Dat werd bewezen door de dagzege te pakken met 5-3.
.
Evenals de voorgaande keer ging Lbf-4 met 8 spelers naar Nieuw-Vennep. Uiteindelijk hebben er 7 gespeeld en bleef alleen Chantal Ringma aan de kant, waar ze de statistieken van de wedstrijden keurig vastlegde.
.
In de eerste ronde doubletten werd duidelijk dat het team de juiste focus had. Alle 3 partijen werden gewonnen.
Frans van der Kraan met Leo Tijssen maakten korte metten met het DVV-team Kivits / Timmer-Feunekes. Het werd een overtuigende overwinning van 13-1. Nita Schutter en Frans Dames wonnen eveneens hun partij, maar dat had iets meer voeten in de aarde. Na 3 mènes een voorsprong van 8-0, maar het team Duijnhoven/Alders liet vervolgens degelijk spel zien en kwam terug tot 10-10. In de daaropvolgende mène werd het pleit door Lbf beslecht door de laatste 3 punten te pakken. Peter Bisschops en Frans Snaar wonnen hun partij met 13-5, maar dat ging ook niet van een leien dakje. Het DVV-team van de Wouden / J. Meijer wist een 4-0 achterstand weg te werken, maar na een gelijke stand van 5-5 wist het Lbf-team toch door te drukken en de winst te pakken. Het was dus een uitermate goed begin met een voorsprong van 3-0.
.
De tweede ronde tripletten gaf echter een heel ander beeld te zien. Beide partijen werden verloren. Peter Bisschops, Frans van der Kraan en Frans Snaar konden geen potten breken tegen het team van der Wouden / J.Meijer en Timmer-Feunekes. Het werd een 5-13 nederlaag. Wim Hartman, Frans Dames en Leo Tijssen maakten het echter nog bonter. Ze wisten een voorsprong van 11-2 niet vast te houden tegen het team Duinhoven / Alders / M. Meijer. Bij die stand ging bij het DVV-team alles voor de wind en Lbf bleef het antwoord schuldig. De partij werd met een nederlaag van 11-13 afgesloten.
Dat gaf dus een tussenstand van 3-2 en dat maakte nog van alles mogelijk.
.
Ook nu was de derde ronde doubletten bepalend. Daarin werden gelukkig 2 van de 3 partijen gewonnen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.
Wim Hartman en Nita Schutter kregen nu een 1-13 nederlaag te slikken. Het DVV-team van de Wouden / J. Meijer wist met het spel op 9 meter beter om te gaan dan het Lbf-team. Frans van der Kraan en Leo Tijssen wisten in hun partij tegen Duijnhoven/Alders hun overtuigende spel uit de eerste ronde gevolg te geven en pakten de winst met 13-6. Dat was op dat moment toch het punt voor minimaal een gelijkspel. Peter Bisschops en Frans Snaar moesten uiteindelijk bepalen wat het ging worden. Tegen het team Kivits / M. Meijer werd het een moeizame partij die uiteindelijk na 12 mènes met 13-9 gewonnen werd. Bij een stand van 10-9 werd de partij met een 3-punter beslist en was de dagoverwinning binnen.
.
Met deze overwinning is Lbf-4 de tweede helft van de competitie overtuigend begonnen. Maar dat is uiteraard nog geen garantie voor het vervolg. Het team zit in een winning mood, maar het is ook duidelijk dat de bovenste 4 in deze poule weinig voor elkaar onder doen. Met deze overwinning staat Lbf-4 weliswaar op de eerste plaats in de poule, maar de eerstvolgende speelronde is het team vrij en kunnen ze de koppositie zo maar weer kwijt zijn. Maar dat we mee doen om de prijzen is wel duidelijk. Dat was na de 2e speelronde echt niet verwacht. Het gaat nog een hele spannende tweede helft van de competitie worden.
.
De eerstvolgende wedstrijd van Lbf-4 is op 15 februari 2020. Dan wordt thuis gespeeld tegen het 4e team van Grand Cru ’82. Dus voor een volgend verslag moet u nog even geduld hebben.

.