2020 NPC: Lbf-2 – Lbf-3, 18 januari

Kees van Ruiten

.
Zo, dat het altijd moeilijk is om tegen je eigen team te spelen is wel weer eens duidelijk geworden. We rekenden dan ook op felle tegenstand, want ja, zij wilden natuurlijk ook laten zien dat ze wel degelijke goed kunnen boulen. Dat laatste hadden we ook goed besproken met elkaar en de teams erop afgestemd, al bleek dat in de eerste ronde niet helemaal te kloppen.
Yvonne Heus en Peter Koome wisten overtuigend te winnen van Gerard en Gerard Arrachart met 13-4. Bij de andere 2 partijen was het hard werken geblazen en werd er verloren van de goed op dreef zijnde Peter van Dijk en Franny de Bruin. Debby Cowan en Sjaak van der Geest verloren enigszins verbaasd met 10-13 van dit koppel. Ron Heus en Kees van Ruiten hadden meer geluk dan Kor Middel en Dick Weijers en wonnen nipt met 13-12 in deze doubletten ronde. Er was overleg nodig om de neuzen dezelfde kant op te krijgen om dit duel te gaan winnen. Er waren weinig keuzemogelijkheden en we moesten het doen met de 6 spelers die we beschikbaar hadden op dat moment. Niets mis mee trouwens, want we weten wat we kunnen en we weten dat ook zij een balletje kunnen gooien, dus gewoon verder en boulen.
Ook in de tripletten ronde was Peter van Dijk resoluut met zijn spel en maaide elke goede boule de kant in, wat Debby, Ron en Sjaak fataal werd en naar de kant werden gestuurd met 2-13. Au, dat deed zeer, nu moesten Yvonne, Peter en Kees zien te winnen om een goed resultaat uit deze wedstrijd te kunnen halen. Met veel moeite en een goed eindoffensief werd de partij alsnog gewonnen met 13-11 stand 3-2.
Ja, dan heb je nog 3 mogelijkheden om in ieder geval 2 punten te halen om zo de wedstrijd te gaan winnen. Met die gedachte is in de laatste ronde wat geschoven met de spelers om wat zekerheid te creëren, uiteindelijk lukte dat. Sjaak en Yvonne hadden het moeilijk tegen Peter en Franny, ook hier was Peter weer de uitblinker en kon Franny er lustig op los scoren en werd het 6-13. Debby en Ron speelden een overtuigende partij tegen Rina en Dick en werd er ‘resoluut’ afgerekend met de familie Weijers 13-7. Peter en Kees mochten laten zien waarom ze aan elkaar gekoppeld waren om zo de winst binnen te halen, dat lukte uiteindelijk door vooral kalmte en overleg tegen de beide Gerards.
Met 13-10 werd de winst in de wedstrijd veilig gesteld en kunnen we nog steeds voor het kampioenschap gaan in deze 4e klasse met 5 tegen 3. Al met al een stroeve wedstrijd van onze kant en een verrassend optreden van het 3e team wat zeker nog wel meer punten gaat pakken in deze poule.