2020: NPC, Lbf 4 – Gouda 6

.

Frans Dames

NPC 2019-2020, 8e speelronde.
.
Ondanks dat de feestdagen al weer ruimschoots achter ons lagen, vierde LBF 4 aan het einde van zaterdag 11 januari 2020 toch nog even een volgend feestje. Op deze dag lukte het LBF 4 in een thuiswedstrijd de ontmoeting met directe concurrent Goud 6 in winst om te zetten. Vraag niet hoe, het was soms bloedstollend spannend, maar uiteindelijk werd Gouda 6 met 5-3 verslagen. De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen eindigde toen in een gelijkspel, dus het was wel duidelijk dat het ook vandaag weer uitermate spannend zou worden. Gouda 6 herbergt een aantal regionaal bekende spelers die tijdens toernooien vaak hoog scoren. Met name Bert Duits, Aart den Boom en João Nunes Guerreiro weten hoe het spelletje gespeeld moet worden.

Hoe zag het verloop van de dag eruit en hoe zag het team LBF 4 eruit?

Besloten werd om met een team van 8 personen de strijd aan te gaan en dat leidde in de eerste ronde tot de volgende opstelling. Voor alle duidelijkheid, LBF 4 speelde in vak A.

Peter Bisschops en Frans Snaar moesten het opnemen tegen het damesteam Jensen/Nielen en dat werd een regelmatige overwinning van 13-4. Na 35 minuten konden ze plaats nemen op de “tribune”.

Wim Hartman en Nita Schutter kregen het aan de stok met o.a. Aart den Boom. Daar kan ik kort over zijn. In 4 mènes en binnen 25 minuten was het over, 0-13. Dat laat dan toch een katterig gevoel achter. De pauze konden ze goed gebruiken om de boel te resetten.

Frans van der Kraan en Leo Tijssen hadden iets meer tijd nodig voor hun partij tegen Bert Duits en Nunes Guerreiro. De partij ging in het begin redelijk gelijk op, maar Gouda liep daarna toch uit naar een voorsprong van 3-9. LBF wist nog terug te komen tot 7-10, maar daarna was het over en uit. Met 7-13 en na 80 minuten gingen ze de pauze in.
Dat gaf dus een tussenstand van 1-2, maar iedereen zag nog genoeg mogelijkheden om de boel om te keren.

In de tweede ronde werden verse krachten ingezet.
Wim Hartman, Frans Dames en Leo Tijssen kregen een team met o.a. Aart den Boom tegenover zich. Het liep als een tierelier en na 4 mènes was de voorsprong 9-0. Vanaf dat moment liep het iets minder en kwam de tegenstander nog terug 10-6. Daarna wist LBF het pleit te beslissen en met 13-6 de winst te pakken.

Chantal Ringma, Frans van der Kraan en Frans Snaar hadden het in hun partij veel moeilijker tegen o.a. Duits en Nunes Guerreiro. LBF heeft heel even op voorsprong gestaan met 3-1, maar daarna kwam de tegenstander op stoom en ging de winst uiteindelijk met 4-13 naar Gouda.

Dat gaf dus een tussenstand van 2-3. De laatste ronde zou dus echt beslissend worden. Het werd een memorabele ronde met af en toe bloedstollende situaties.

Peter Bisschops en Frans Snaar speelden nu tegen het team Duits/Nunes Guerreiro. Spelend op “baan 1” met een wat aflopende ondergrond wisten Peter en Frans een voorsprong op te bouwen van 10-5. Maar de tegenstander was niet onder de indruk en kwamen terug tot 11-11. Daarna volgde een paar mènes waarbij het spel op het “randje” gespeeld werd. De hartslag ging naar grote hoogte maar uiteindelijk ging na 65 minuten de winst met 13-11 naar de thuisspelers.

Leo Tijssen en Frans van der Kraan kreeg het team den Boom/van den Berg tegenover zich. Even op voorsprong met 3-1, waarna de tegenstander het heft in handen nam en uitliep naar 3-6. Daarna ging het LBF-team gedecideerd naar de overwinning met 13-6.

Op dat moment was een gelijkspel binnen handbereik. Alles hing nu af van de partij die Nita Schutter en Frans Dames speelden tegen het damesteam Jensen/Mourits. Het LBF-team pakte een voorsprong van 11-2 die rustgevend zou moeten werken. Maar het pakte anders uit. De tegenstander wist terug te komen tot 11-9 en ook hier ging de hartslag flink omhoog. Soms moest de scheidsrechter Frits van der Klei eraan te pas komen, om met een spiegeltje en een klein zaklampje te beslissen wie er op punt lag. Met een zucht van verlichting bij iedereen die op de “tribune” zat werd uiteindelijk het 13e punt gescoord door Nita Schutter.

En daarmee werd uiteindelijk ook de dagzege met 5-3 binnengehaald. Met dit resultaat blijft LBF 4 volop mee doen in de top van het klassement in poule 6007.
Het winnende team heeft in de nazit de overwinning ruimschoots gevierd, maar keek ook al weer uit naar de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 18 januari 2020 moet LBF 4 het opnemen tegen een andere directe concurrent De Vaste Voet 1 uit Sassenheim. Daarvoor moet het team naar Nieuw-Vennep, waar DVV zijn thuiswedstrijden speelt bij De Spaanse Ruiter. Uiteraard zal ook daarvan weer een verslag verschijnen.

.