2020: NPC, Les Pointeurs-2 – Lbf-2, 15 februari

Kees van Ruiten

.
Zo dat is weer een 5-3 overwinning !! Nou ja, zo makkelijk ging dat nu ook weer niet allemaal, al leek er na 2-1 en 4-1 na de doubletten en de tripletten ronden geen vuiltje aan de lucht. Op een moeilijk terrein, wat bestond uit een forse laag kiezelstenen met verraderlijke kale stukjes ertussen, was het erg moeilijk spelen vonden we allemaal. Het was dus niet makkelijk en de tegenstander maakte daar gebruik van doordat zij hier vaker spelen. Desalniettemin wisten we in de eerste ronde 2 partijen overtuigend te winnen, Ron en Robert stoomden in 6 mènes door naar 13-1 en Hans en Sjaak wisten in 7 mènes de winst te pakken met 13-3. Moeilijker ging het bij Yvonne en Kees, zij kregen geen vat op de baan en de tegenstander, ze kwamen amper tot scoren. Stand 2-1 dus voor.
.
De tripletten ronde ging naar verwachting goed, Ron, Robert en Peter liepen gestaag door naar 12-1 waarna de tegenstander wat terug deed en uiteindelijk op 12-6 kwam, maar toen was het wel goed vonden de heren 13-6. Hans, Sjaak en Kees wisten met veel geduld bij een stand van 10-9 de partij uit te maken 13-9, tussenstand 4-1.
.
Nu was het zaak de winst binnen te halen door minimaal nog 1 partij te winnen in de laatste doubletten ronde. Zoals wel vaker blijkt valt dat wel eens niet mee. Ron en Peter wisten na een moeizame partij bij 8-8 niet verder te komen en verloren verrassend met 8-13. Yvonne en Kees wilden zich revancheren van de eerdere nederlaag, maar keken na 5 mènes tegen een 0-9 achterstand aan. De mouwen gingen omhoog en ze wisten dit om te buigen naar een 10-10 stand. De tegenstander kreeg de gelegenheid het af te maken, maar
verzuimde in eerste instantie waar Yvonne en Kees geen antwoordt meer op hadden.
De mène daarop werd als nog verloren helaas 10-13. Ja, dat was even niet helemaal de bedoeling en nu moesten Sjaak en Hans toch echt winnen, bij 9-2 leken zij regelrecht de winst binnen te halen, maar de tegenstanders wisten terug te komen tot 11-9. Gelukkig wisten Hans en Sjaak in 2 mènes de verlossende 2 punten te halen en was de winst veilig gesteld.
.
Aan punten staan we nu weer gelijk met Waddinxveen maar met een slechter saldo. Het zal tot het einde aan toe erom spannen wie kampioen zal worden in onze poule. 29 Februari gaan naar OSB, dat is onze laatste wedstrijd voordat we Waddinxveen weer treffen. Dan zal naar alle waarschijnlijkheid het pleit beslist gaan worden in het onderlinge treffen, ik ben benieuwd!!
.