2020 NPC: Midi-3 – Lbf-2, 11 januari

Kees van Ruiten

Met allemaal weer frisse gezichten en het voornemen er weer stevig tegen aan te gaan togen wij naar Midi in Delft. Robert zat in Hanoi dus waren we met 7 spelers, wat ook steeds de opzet is. Midi staat op de 3e plaats en was dus een geduchte tegenstander waar we terdege rekening mee moesten houden. Op verzoek van ons team werd vooraf kort stil gestaan bij het plotseling overlijden van Ruud Kramer in december.
Aan de inzet tijdens de eerste ronde lag het niet, maar met pijn en moeite wisten we één partij te winnen, Yvonne en Ron wisten een 4-11 achterstand om te buigen in een 13-11 overwinning. Het terrein was niet makkelijk met veel duinen en hellingen, Debby en Sjaak wisten niet te winnen, evenals Peter en Hans.
Een 1-2 achterstand, we moesten dus wel gas geven om in de wedstrijd te blijven. In de tripletten ronde moesten we de achterstand goed zien te maken. Nu werd er wel goed gespeeld en leken we enigszins gewend aan het terrein, Debby, Ron en Sjaak pakten met 13-8 de winst, Yvonne, Hans en Kees pakten met regelmatige scores een 13-5 overwinning. De stand was dus omgebogen naar een 3-2 voorsprong en was het de bedoeling deze vast te houden naar een goede doubletten ronde.
Na enig puzzelwerk togen de teams naar de hal om alles te geven voor een goede afloop, dat het wederom in de doubletten ronde moeilijk zou worden was ingecalculeerd. Toch lieten we ons weer enigszins verrassen, Debby en Ron speelden een zenuwslopende partij. Na 7-0 voor liepen de tegenstanders naar 8-12, maar het slotoffensief verliep in ons voordeel via 10-12 en 13-12 naar de winst. Sjaak en Kees werden in de 1e menne gelijk al getrakteerd op een 0-5 achterstand, die nog wel werd weg gepoetst naar 5-5, maar daarna was de koek op: 6-13 verlies. Alle hoop was daarna gericht op Yvonne en Peter, maar ook zij speelden niet hun beste wedstrijd en gingen in 15 mènes ten onder met 9-13. Met een uitslag van 4-4 moesten we genoegen nemen en na een consumptie huiswaarts.
.
18 januari speelt team 2 thuis tegen team 3 en zullen we alle zeilen bij moeten zetten om weer in een goed ritme te komen om zo de eerste competitiehelft te kunnen evenaren. Met wat meer vertrouwen en net even wat meer geluk moet dit toch gaan lukken lijkt mij.