2020: NPC, Zoetermeer-1 – Lbf-2, 1 februari

Kees van Ruiten

.
Wat een heerlijke dag toch!!!!
.
1 Februari speelde Lbf-2 de uitwedstrijd tegen Zoetermeer-1. Ook deze wedstrijd moest gewonnen worden om nog in de race te blijven voor het kampioenschap dat we ons voorgenomen hadden. Doordat het allemaal toch wel stroef gaat het hele seizoen al waren we dubbel gemotiveerd en alert op een goed resultaat.
.
In de eerste ronde liep het toch wel iets anders als we ons voorgnomen hadden en konden we net aan afsluiten met een 2-1 achter stand. Peter Koome en Hans van der Geest speelden een partij waarbij ze telkens achter de feiten aanliepen en net geen vuist konden maken, 9-13. Robert Loesberg en Kees van Ruiten deden het niet veel beter en verslikten zich bij een stand van 7-7 in een mène van 5 tegen, daarna was het toch simpel uitmaken 7-13. Heel anders liep het bij Ron Heus en Debby Cowan, zij zijn geen moment in de problemen geweest en speelden een puike wedstrijd met regelmatige scores waardoor met 13-4 werd gewonnen.
.
Even sleutelen met elkaar over de tripletten, met 8 man heb je tenslotte de keus nietwaar. Peter, Sjaak van der Geest en Kees togen ten strijde tegen team-1 in deze ronde. Echt in de wedstrijd kwamen zij niet hoe ze ook hun best deden, met regelmatige scores kwam de tegenstander op 5-13 uit. Dat was niet goed ondanks de inzet. Nu moesten Ron, Debby en Yvonne het in ieder geval zien te winnen, waar het aanvankelijk zeker niet naar uitzag. Met vooral geduld en wat geluk in de laatste mène, na een akkefietje over een niet goed beoordeelde boule, werden er ineens 4 punten gemaakt door een super boule van Debby. Ineens was het na 7-12 en 9-12 zomaar 13-12. Hierdoor was de mogelijkheid gecreëerd om deze wedstrijd toch nog winnend af te sluiten na deze 2-3 achterstand.
.
Er moest dus weer even goed gekeken worden hoe we dit zouden oplossen en invullen. Sjaak en Kees werden op plek 1 gezet, Ron en Robert op 2 en Debby met Hans op 3. Om met de laatste maar te beginnen, wat sowieso een nieuwe combi was, zij denderden over de tegenstander heen in 4 mènes, 3-0, 7-0, 11-0 en 13-0. Prachtig toch en een stimulans voor de andere 2 koppels. Robert en Ron hadden langer werk, maar speelden een overtuigende partij, ook zij waren voor de eerste keer in deze combi gestart. Door goed spel en regelmatige scores werd ook deze partij gewonnen, 13-5. Sjaak en Kees moesten dus voor de overwinning gaan zorgen, na een 5-0 achterstand werd het 10-10 en konden hun tegenstanders het uitmaken, maar zij verzaakten. Bij 10-12 wisten Sjaak en Kees 3 punten te maken en kwam de winst binnen drijven.
.
Al met al een enerverende dag met een heel mooi resultaat, wat kan het raar lopen, hè!!! Waddinxveen speelde dit weekend gelijk tegen OSB-1 dus aan punten kunnen we gelijk komen de volgende wedstrijd. De laatste wedstrijden zullen dus cruciaal worden wat betekent dat we het helemaal weer in eigen hand hebben, toch wel een fijn gevoel vind ik.
.