2020: Ontmoetingstoernooi augustus

.

Cees Vesseur

Telkens weer is het afwachten wat het protocol is vanwege de corona, gaat het wel of niet door. Best wel vervelend om iets te organiseren. Toch willen wij als vereniging zoveel mogelijk mensen de kans geven om lekker een balletje te gooien. En tja, als het dan weer code rood is dan mogen we het weer afgelasten, balen!
Vandaag mogen we dus wel spelen en we kijken er dan ook echt naar uit, alleen lijkt het weer nu spelbreker te worden. Donder en bliksem vliegen door de lucht, de banen staan blank, hoe zal dat gaan? Om half zeven ga ik op weg naar Lbf en gelukkig is het droog, dus dat wordt buiten spelen. Er staan 38 deelnemers ingeschreven en allen komen ook opdagen. Even de coronaregels doornemen en spelen maar.
Ondertussen maken Carla en Loek de koffie klaar en snijden ze de taarten die door Leo Tijssen zijn geschonken, heerlijk, van de Hema. Dank je wel Leo.
Vlak voor het einde van de eerste ronde moet er toch afgefloten worden, want de regen komt aardig uit de hemel vallen. Dat is niet het ergste, ook donder en bliksem hangen in de lucht. Geen risico dus en meteen naar binnen. De koffie en gebak staan klaar, dus neem het er van.
De tweede partij wordt nu binnen gespeeld op maximaal 9 banen, dus één triplette. Even wennen aan de indeling van de banen, waarbij de triplette iets meer ruimte krijgt. Het gaf even wat verwarring, maar goed, alles peelt weer en er klinken opnieuw mooie geluiden. “Oh, ah, jammer net mis, je had beter kunnen schieten”. Al met al gezellig. Onze BOA’s (of zijn het VOA’s?) houden de boel goed in de gaten, zodat alles binnen de regels blijft. Na 45 minuten fluit ik af, dus de stand invullen en op naar een versnapering.
Er ontstaat enige verwarring, hoe loop ik nu naar en van het toilet? Gelukkig steken de BOA’s de helpende hand toe en alles komt weer voor elkaar. Het is ouderwets gezellig in de kantine, Loek en Carla doen achter de bar hun best om eenieder van dienst te zijn, dat is ze wel toe vertrouwd.
Het is overigens niet meer zo vanzelfsprekend dat wij altijd barmedewerkers klaar hebben staan, we komen hiervoor vrijwilligers tekort en je kunt niet verlangen dat steeds dezelfde mensen achter de bar staan.
Als er niemand bij gaat komen als barmedewerker zal de bar op enig moment onbemand zijn en dan? Dus ook vanuit hier: “kom uit je stoel en meld je aan als barmedewerker, we hebben je hard nodig”. Echt, het is best leuk en vooral geen zwaar en moeilijk werk. Aanmelden kan heel eenvoudig bij Rina Weijers, ze wacht op je!

Terug naar de avond. Om kwart voor tien geef ik het sein voor de derde ronde, de kelen zijn weer gespoeld en dus kunnen we volle bak de derde partij in. En dan maar zien of je nog iets goed kunt maken van wat je net tekort kwam, of juist de scores van de eerste partijen kunt verdedigen.
Er staan leuke prijsjes klaar, als vanouds verzorgd door Elly. Soms zie ik Elly in het dorp met een volle tas slepen en dan zegt ze: “het is daar en daar allemaal afgeprijsd, moet jij ook niet even gaan kijken?”
Goed, als de blokjes verdeeld zijn voor de banen loopt er iets mis, per ongeluk is de triplette verkeerd vermeld waardoor een paar spelers opnieuw een triplette moeten spelen. En daar wordt (terecht) tegen geprotesteerd. Ach je, een foutje maken we allemaal, wie niets doet overkomt dat niet. Maar goed, iedereen speelt weer met volle overtuiging en plezier. Dat laatste is zeker op deze avonden het belangrijkste.
Het is een mooie, gezellige en leuke, sportieve avond geweest. Graag zie ik jullie in groten getale terug op de volgende ontmoetingsavond. Bedankt voor jullie gezelligheid, bedankt ook alle dienstdoende vrijwilligers.
.
De uitslag

RangNaamWinstSaldo
1André van Vugt325
2Wim Hoogendoorn320
3Dirk Varkevisser317
Jan van Marwijk317
5Peter van Dijk315
6Peter Koome217
7Yvonne Heus210
Gerda Warmerdam210
Didier Hallard210
10John de Bruin29
11Leo Tijssen28
12Dick Kortekaas27
13Elly de Jeu26
14Jan Vuijk24
15Chantal Bunkers22
16Hans Roubos21
17Rob van der Zwet20
18Leroy Dijkman2-6
19Gerard Arrachart 214
20Hans Peter Lindhout13
21Wim Roeloffs10
Harry van de Loo10
23Ron Heus1-2
Gerrit Segers1-2
Cok de Jeu1-2
Lex Bezemer1-2
27Ina Arrachart1-3
28Peter Dijkman1-5
29Nico Warmerdam1-8
Piet van der Voet1-8
Willy van Leeuwen1-8
32Co de Graaf1-11
33Jerry Pattikawa1-12
34Wim Hartman1-14
35Doreen de Wilde0-12
36Willemien van de Loo0-17
37Cecilia Kaandorp0-24
38Annet van Gerven0-26