NPC 2021: De Goede Worp-1 versus Lbf-3

 

Op de 6e speeldag moest LBF-3 naar DGW-1 in Den Haag. Dat team staat momenteel op de 2e plaats. Het zou dus een hele uitdaging worden om hier punten weg te slepen!

We waren zoals gebruikelijk weer met z’n zevenen. Deze keer met Ineke Verbeek, Nita Schutter, Frans Snaar, Wim Hartman, Peter Bisschops, Leo Tijssen en Rob de Kruijff. We moesten het doen zonder de 2 Fransen, die beiden herstellend zijn van hun operaties. Het zal nog wel even duren voordat zij weer van de partij zullen zijn. Sterkte mannen!

Het was frisjes in de hal. De temperatuur binnen scheelde maar enkele graden met de buitentemperatuur, dus je kunt ook zeggen dat het gewoon koud was en dat was ook het gevoel dat de meeste deelnemers erbij hadden. De banen van De Goede Worp lagen er strak bij: vlak, stroef en redelijk voorspelbaar. Waarschijnlijk door de lengte van de banen (15 m.) kwam het butje zelden op 6 meter te liggen. Regelmatig lag deze tussen de 8 en 10 meter.

In de eerste ronde boekten Leo en Wim winst. Bij de 6e mène stonden zij weliswaar nog op een achterstand van 3-7, maar behaalden in de volgende mène 5 punten, daarna nog eens 3, om vervolgens na 2 volgende mène’s af te sluiten met 13-7! Goed gedaan!

Peter en Frans hadden het moeilijk tegen hun opponenten en moesten genoegen nemen met verlies: 6-13.

Nita en Rob maakten er een spannende pot van: 14 mènes in 1 uur 45 minuten. Bij de 6e mène stonden ze 10-4 voor, bleven toen echter 5 mènes op 10 staan en werd het 10-12. Na nog 3 mènes verloren ze jammer genoeg met 12-13.

In de tweede ronde speelden Ineke, Peter en Frans hun triplettenpartij. Ze konden geen potten breken en verloren met 7-13.

Bij Nita, Wim en Leo was het spannender, maar ze moesten ondanks hun soms goede spel het afleggen tegen de betere tegenstander. Goed geplaatste ballen werden meedogenloos gekild door zowel de tireur als de tweede man. Eindstand: 8-13.

In de derde ronde hadden Ineke en Peter niet veel in te brengen bij hun tegenstanders: 2-13.

Frans en Wim deden het iets beter, maar ook hier verlies: 5-13. Bij Nita en Rob was het weer spannend, maar ze verlieten uiteindelijk als laatsten de arena met verlies: 11-13.

 

Dat was het dan. Alle goede voornemens en inzet ten spijt, zegge en schrijven één winstpartij, zodat deze dag de boeken in zal gaan met 1 tegen 7 en dus 0 punten. Het is niet anders. Volgende speeldag is weer thuis tegen L’ Esprit. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!