2021: Kom Mee toernooi

 

Frans Snaar

Na een lange onderbreking had de TC weer eens een “Kom Mee toernooi” op het programma gezet. Een regelrechte voltreffer bleek het, 32 teams (het maximum in coronatijd) hadden zich ingeschreven en enkele teams als reserve. Toen ik rond zeven uur op het sportpark arriveerde was een groot aantal deelnemers al aanwezig. Eerst maar een bakkie koffie uit handen van Elly en Marga, die samen de bar bestierden. Oh ja, ook nog even melden bij toernooi-chef Cees, betalen en een scorekaart oppikken.

Tegen half acht was het een drukte van belang, men wachtte toch wel enigszins gespannen wat ging komen en uiteraard ook hoe de prestaties zouden zijn. Tenslotte wil je als nieuweling wel een goed visitekaartje afgeven. En hoewel het deze avond vooral om de gezelligheid draait hebben we allemaal de drang in ons om goed te presteren, al was het maar om de maat te plezieren. Cees had de microfoon nodig om het toernooi te openen en de eerste partij-opponenten aan elkaar te koppelen. Het toernooi was los.

De eerste ronde had in elk geval elk team punten gescoord, voor het eerst komen en met 13-0 klop krijgen is ook niet je van het. Maar dat bleek dus niet aan de orde. Zo met de camera langs alle deelnemers lopend zag ik verbeten gezichten, blije blikken en ingetogen juichende spelers. Men had het naar de zin. Tja, uiteraard kan maar een van beide teams winnen, verliezen is in elke sport minder leuk, maar vanavond mag het geen naam hebben. Op naar een bakkie.

Cees luidde ronde twee in en tegen nieuwe opponenten was het opnieuw kennismaken en een partij spelen. Daar vlogen de boules richting het stilliggende butje, aan het lichaam was te zien of de worp de goedkeuring van de werper kon krijgen. Of de tegenstander er al dan niet blij mee was. Of er bewonderend dan wel beteuterd werd gekeken. Het maakte allemaal niet uit, de boule was gegooid en je kon er niets aan veranderen.

Tijd voor een frisje of alcoholhoudend drankje, worstje, kaasje, en vooral een praatje. De evaluaties werden steeds luider gevoerd, het was dus wel gezellig op het terras. Totdat Cees meldde dat de derde en laatste ronde van start zou gaan. Men wist wat moest gebeuren, degenen die twee partijen hadden gewonnen gingen voor de eindoverwinning, de anderen probeerden hen de voet dwars te zitten (of dat lukte??).

Aan het einde van ronde drie maakte Cees de eindstand bekend, er werd bewonderend geklapt voor de winnaars, maar wat vooral verbleef was dat men het een zéér geslaagde avond vond. Zouden we meer moete doen was de algemene reactie. Mensen voor en achter de schermen: dank voor jullie bijdrage aan deze geslaagde avond.

De uitslag
 

Rang
Naam
Naam
Winst
Saldo
1
Michael Voorn
Rosa
3
29
2
Gerard Arrachart
Hans Hoogkamer
3
24
3
Gerrit Segers
Remco Segers
3
17
4
Rob de Kruijff
Bram Lefeber
3
13
5
Lou Beelen
Co Janmaat
2
15
6
John de Bruin
Jos Bout
2
13
7
Willy van Leeuwen
Hans van Leeuwen
2
9
8
Nico Warmerdam
Roderick
2
8
9
Yvonne Heus
Ryonne Heus
2
4
10
Hans van der Geest
Co van der Geest
2
3
11
Kor Middel
Miep van der Woude
2
3
12
Peter Koome
Malu Koome
2
1
13
Marloes van den Berg
Bart van den Berg
2
0
14
Cok de Jeu
Chris van der Voort
2
0
15
Jerry Pattikawa
Jeffrey Pattikawa
2
0
16
Chantal Ringma
Arjan Ringma
2
-4
17
Hein Stam
John Boogers
1
4
18
Ruud de Groot
Joke Hoohenkerk
1
0
19
Alie Bisschops
Louis Bisschops
1
-2
20
Wim Hartman
Ank Hartman
1
-2
21
Gerard Koomen
Francien Koomen
1
-4
22
Ina Arrachart
Ria Hoogkamer
1
-4
23
Frans Dames
Brigitte Thomas
1
-4
24
Robert Loesberg
Mart Roozen
1
-4
25
Hans Boezaard
Loes Boezaard
1
-4
26
Leo Tijssen
Marian Roosen
1
-5
27
Marian Nederlof
Marijke Warmerdam
1
-8
28
Taco Ringma
Chris Zuiderduin
1
-20
29
Ron Heus
Rene Kortekaas
0
-17
30
Arie Imthorn
Marian de Vries
0
-18
31
Dick Weijers
Ingrid Weijers
0
-21
32
Rina Weijers
Cocky Weijers
0
-31