NPC 2021: Lbf-3 versus Petangeske-3

 

Frans Dames

In de 3e speelronde had Lbf-3 wederom het genoegen een thuiswedstrijd te mogen spelen en wel tegen het team Petangeske 3 uit Bergen op Zoom. Voor dit team was de reis naar Lisse de langste in deze competitie. Het team was na 2 speelronden nog steeds ongeslagen, dus Lbf-3 wist dat ze aan de bak moesten om punten te kunnen pakken.

 

Dat zag er na de eerste ronde doubletten overigens helemaal niet naar uit. Alle partijen werden verloren, twee met duidelijke cijfers en een nipt.

Peter Bisschops en Frans Snaar hadden totaal geen grip op de baan en de tegenstander en gingen in zes mènes met 1-13 ten onder. Ze gingen mopperend de pauze in, niet tevreden over hun vertoonde spel.

Bij Wim Hartman en Leo Tijssen liep het ook voor geen meter, ze verloren met 3-13, uiteraard ook niet tevreden over hun spel. Ook pech viel hen ten deel. Op een moment dat ze punten hadden kunnen scoren ging de but aan de wandel en ging het punt naar de tegenstander.

Nita Schutter en Rob de Kruijff deden het een stuk beter, maar verloren jammer genoeg nipt hun partij met 12-13. Ze speelden zich in het begin naar een voorsprong van 5-0, maar toen kwam de tegenstander op stoom en kantelde de partij. Het werd bloedstollend spannend, maar uiteindelijk ging de winst naar Petangeske.

Met een 0-3 tussenstand ging LBF-3 de pauze in. Stof tot nadenken.

 

De twee tripletten partijen in de tweede ronde brachten echter weer wat kleur op de wangen van Lbf-3. Deze werden beide gewonnen en dat gaf toch een iets draaglijker tussenstand.

Wim Hartman, Peter Bisschops en Frans Snaar hadden de frustratie uit de eerste ronde goed verwerkt en wonnen met duidelijke cijfers, 13-2. Na twee mènes stond er 2-2 op het scorebord, maar de volgende vijf mènes brachten de eindstand op het bord.

Nita Schutter, Frans Dames en Leo Tijssen hadden iets meer tijd nodig om de winst te pakken. Vijftien mènes lang werd er op het scherpst van de snede gespeeld en even dreigde het mis te gaan. In de elfde beurt kende het LBF-team de bijna altijd terugkerende slechte mène en kwam de tegenstander van 7-4 op 7-9. De volgende vier mènes waren echter weer voor LBF en zo pakten ze de winst met 13-9.

Het vertrouwen was terug met een tussenstand van 2-3 en de derde ronde zou dus weer beslissend worden.

 

Dat werd deze helaas niet. Slechts één partij werd gewonnen, hoewel bij twee partijen de getallen 12 een 13 op het scorebord stonden. Eén keer in het voordeel van LBF en één keer in het voordeel van Petangeske.

Peter Bisschops en Frans Snaar gingen weer ruim ten onder met 4-13 en hadden daarmee niet echt een dag die voor een tevreden gevoel kon zorgen. Zulke dagen komen echter wel eens voor.

Bij Nita Schutter en Rob de Kruijff klikte het wederom goed en pakten de winst met 13-12. Ook in die partij kwam de tegenstander echter terug van een grote achterstand. Na een 7-1 voorsprong na vijf beurten stond het in de elfde beurt ineens 10-12. Maar het lukte om in de volgende beurt met drie punten de winst te pakken.

Het resultaat in de laatste partij zou dus bepalend zijn voor verlies of gelijkspel. Het was een marathonpartij van zestien mènes die alle kanten op ging en soms zicht gaf op winst en daardoor een gelijkspel in de 3e speelronde. Maar helaas ging de partij met 12-13 naar de tegenstander. Een paar ongelukkige momenten viel het LBF-team ten deel en het verspeelde daardoor een wedstrijdpunt.

Na een lange dag gingen de punten mee naar Bergen op Zoom. Maar Petangeske erkende dat de overwinning niet verdiend was en een gelijkspel de verhoudingen beter hadden weergegeven. Leuk om te horen, maar LBF-3 stond met legen handen.

 

Maar tijdens de nazit werd duidelijk dat het niet ten koste ging van de sfeer in de ploeg en werd er door soms stekelige opmerkingen voluit gelachen.

Op 30 oktober 2021 moet LBF-3 in de 4e speelronde naar Gouda voor de ontmoeting met Gouda 1.

We houden je op de hoogte.