2021: Ontmoetingstoernooi augustus

 

Cees Vesseur

De ontmoetingsavonden zijn in de zomer doorgaans wat minder bezet, velen zijn  nog met vakantie. Voor vanavond leek het wel heel dun bezaaid, er stonden 21 personen op de inschrijflijst. Maar zoals altijd kwamen er op de avond zelf nog enige deelnemers bij, zodat het leuke aantal van 32 spelers werd bereikt. We verwelkomden ook nog een nieuw lid, Bart Varkevisser, van harte welkom bij de club.

De avond stond onder leiding van Rob en Cees. Rob had z’n laptop meegenomen, zodat alles nu digitaal ging. En ja, dat is voor mij wel even wennen. Ik heb de neiging om het gewoon op de aloude manier te doen, maar ja, tijden veranderen en ik zal dus mee moeten gaan. Ik kreeg les van Rob, we zullen zien.

De bar stond onder leiding van Carla en Loek, twee zeer bekwame mensen met enorm veel passie. En vanavond serveerde Loek muntthee uit eigen tuin; ook liggen kleine komkommers klaar om mee te nemen. Super!

De eerste partij was binnen de tijd gespeeld. Tijdens de koffiepauze werd het frisser en begon het ook nog eens te regenen. Wat is het dan toch heerlijk dat we naar binnen kunnen, en dat deed men dan ook graag. De sfeer was meteen anders, buiten speel je ver uiteen en hoor je niet zoveel, binnen is het knusser, overzichtelijker en het lijkt wel of men uitbundiger is. Ondertussen zijn Carla en Loek de kaas en worst aan het snijden. Deze worden voorzien van een prikker en nieuw is dat Loek voor links- en rechtshandigen een prikker heeft. Dat is toch wel een uitvinding…. Zo zie je maar hoe vindingrijk een mens kan zijn.

De tweede ronde was om 21.20 uur klaar en we konden genieten van een versnapering en een goed gesprek. De derde ronde begon om21.45 uur. Rob viel in voor een speler die zich niet fit voelde, mooi opgelost. Ik ging even kijken hoe er gespeeld werd. Dat is toch telkens weer leuk om te zien, te horen en mee te beleven. Hoe uitbundig de een kan zijn, hoe de ander daar juist weer bedeesd is. Hoe de een ‘n uitmuntende partij speelde en bij de ander helemaal niets lukte. Uiteindelijk beleefde men een leuke avond. Je komt voor een mooi partijtje, maar zeker ook voor de gezelligheid.

Er was iemand die me zei: “van de week speelde ik veel beter, maar nu maak ik minder kans omdat er zoveel sterke spelers zijn”. Dit kon ik enigszins ontkrachtten door de kaart van Alie te laten zien, drie gewonnen partijen en winnaar van de avond. Zo kan het dus gaan. En Peter Balkenende speelde tegen Wim Roeloffs, stond met 9-0 voor. Bij 9-9 besloot Wim maar te gaan schieten en pats, 4 punten. Zo won Wim op een glorieuze manier van Peter. Niemand is té sterk, winnen kunnen we allemaal.

We hopen dat het deelnemersveld volgende keer wat groter is, het zou mooi zijn als we weer eens 60 personen kunnen verwelkomen. We hebben nog enkele leuke avonden op het programma staan, raadpleeg hiervoor de website of het clubblad.

De prijzentafel stond weer mooi opgesteld. Elly en Cok doen dat fantastisch. Maar, ze gaan ermee stoppen. Wie o wie gaat het stokje overnemen? Meld je aan voor dit leuke werk.

De spelerskaarten komen binnen en nu maar zien wie de winnaar van de avond is. In elk geval was het een mooie avond, we doen het met en voor elkaar. Tot de volgende keer…..

 

De uitslag

Rang
Naam
Winst
Saldo
1
Alie Bisschops
3
24
2
Michael Voorn
3
23
3
Leroy Dijkman
3
15
4
Nel van Mill
3
8
5
Peter Balkenende
2
16
6
Leo Tijssen
2
10
7
Gerda Warmerdam
2
10
8
Peter Koome
2
10
9
John de Bruin
2
9
10
Dick Kortekaas
2
7
11
Jan Weijers
2
6
12
Yvonne Heus
2
6
13
Arie Balkenende
2
5
14
Dorien de Wilde
2
4
15
George Lengers
2
1
16
Hein Stam
1
6
17
Ron Heus
1
4
18
Jan van Marwijk
1
-2
19
Jan van de Meeberg
1
-3
20
Didier Hallard
1
-5
21
Kor Middel
1
-5
22
Peter van Dijk
1
-7
23
Hans Roubos
1
-8
24
Chantal Bunkers
1
-9
25
Gerard Arrachart1
1
-10
26
Bart Varkevisser
1
-11
27
Wim Roeloffs
1
-11
28
Piet van de Voet
1
-16
29
Wim Hartman
1
-17
30
Ton Hogenes
0
-14
31
Nico Warmerdam
0
-18
32
Willy van Leeuwen
0
-20