2022 Baaij toernooi

 

Frans Snaar

Op de laatste dag van augustus werd het Baaij toernooi gespeeld. “Baaij catering” is een begrip in Lisse en de weide omtrek, gegarandeerd de beste kwaliteit op het gebied van vis- en vleesgerechten. Eigenaar Ad Baaij is er zichtbaar trots op en vindt het bijzonder leuk dat Lbf een toernooi naar de firma heeft vernoemd.

Het weer werkte prima mee, weliswaar stond er een stevige bries uit het oosten, doch die werd door de rond het sportpark staande bomen keurig opgevangen. De temperatuur was aan het begin prettig, later werd het toch wat frisser, hoewel het om half twaalf nog 20 graden was! Kennelijks is ons lichaam gewend geraakt aan hogere temperaturen. Wel werd het wat vroeger donker, dus dat betekende wat vroeger de lampen aan.

Ria en Alie verzorgden de inwendige mens, Chantal en Rob hadden de organisatie en de 52 deelnemers hoefden zich dus slechts op het spel te concentreren. Onder hen een gloednieuw lid, Ben Durieux die vanavond voor het eerst kwam spelen en zo subiet werd ingewijd in het spel en de sfeer kon proeven. Het werd de avond van de dames. Waar dat bij de Eewige Roem toernooien maar niet wil lukken bestond de top-drie vanavond geheel uit dames. En voor al die mannen was er dus een bijrol weggelegd. Slechts Jerry kwam aardig in de buurt, maar alle eer ging vanavond naar Anda, Yvonne en Margriet.

Ad Baaij had nog wat lekkers meegenomen naar het clubhuis, nu ja, wat lekkers, hele schalen vol met haring en zalm en alsof dat nog niet voldoende was ook enige worsten die wat opgewarmd ook niet te versmaden waren. Tussen ronde 2 en 3 gingen de eerste schalen al rond en na afloop liep Ad zelf als stralend middelpunt met de schalen te sjouwen. Er was meer dan voldoende en uiteraard smaakte het voortreffelijk.

De derde ronde speelde Ad een partijtje mee, het werd een “zesje” met enige min of meer aangewezen vrijwilligers. Trots meldde Ad later dat hij deze avond tweede was geworden.

Bij de prijsuitreiking werden eerst vier bonnen uitgereikt aan de winnaressen en Marloes, die laatste was geworden. Daarnaast werden er nog vier bonnen verloot onder de aanwezigen. De avond van Ben was al geslaagd, maar werd nog mooier toen ook hij een bon ontving uit de loterij. Ad Baaij nam nog even het woord, hij vond de avond zeer geslaagd en was vereerd met het verbinden van zijn naam aan dit toernooi. Uit de borstzak van z’n shirt toverde hij zelfs nog een extra bon, die eveneens werd verloot. Het applaus was niet van de lucht, ook voor de organisatie.

 

De uitslag

[table “155” not found /]