2022 Eeuwige Roem december

 

Op 9 december was het weer tijd voor het laatste Eeuwige Roem toernooi van dit jaar. Door de mooie kerstversiering was het een prettige binnenkomst. Gelukkig hadden we geen last van het WK-voetbal, want dat was pas ’s avonds. Hoewel we even moesten wachten op mensen die mogelijk nog zouden komen (maar niet kwamen), konden we toch vrijwel op tijd starten. Helaas was er een vijfje, maar het was niet anders.

Er werd hevig gestreden en in menige partij ging het puntje voor puntje. Dat hield wel in dat het mogelijk was dat de stand na 45 minuten spelen nog slechts 5-7 was. Natuurlijk wilden we ons aan het tijdschema houden, omdat het anders teveel zou uitlopen. Tijdens de 1e ronde kwam er nog iemand binnen, die op de bonnefooi langs kwam. Hij kon meespelen zodat we van het vijfje een zesje konden maken. Dat speelt toch wel iets prettiger.

Ook nu waren er weer spannende wedstrijden die in de reguliere speeltijd niet tot de 13 kwamen. Op zich is dat geen probleem, omdat het saldo telt. Na de derde ronde was alles duidelijk: Er waren drie spelers die drie wedstrijden gewonnen hadden. Jan van der Haas, John de Bruijn en Jan van de Meeberg. Geen dame in de hoogste regionen. Het saldo maakte het verschil 28, 27 en 20 in het voordeel van Jan. Na een mindere periode speelde hij weer als vanouds.

Voordat ik de uitslag bekend kon maken werden Marianne en ik verrast met een presentje van de boulers. We waren echt overdonderd, omdat we dit geen van tweeën ook maar in de verste verte verwacht hadden. Uiteraard zijn we hier verguld mee, te meer omdat we dit zien als blijk dat de deelnemers het kennelijk zeer naar hun zin hebben en dat is uiteraard ons uitgangspunt.

Daarna was het tijd voor de uitslag en het tekenen van het “Eeuwige Roem bord” door Jan.

Op naar het volgende toernooi: volgend jaar 12 januari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitslag

[table “194” not found /]