2022 Eeuwige Roem toernooi april

 

Op de tweede vrijdag van april werd het derde eeuwige roemtoernooi gespeeld. Er waren meer deelnemers dan de vorige keren en dat deed mij deugd. Het lijkt erop dat diverse mensen het toch een wel als een leuk tijdverdrijf zien. Natuurlijk wil iedereen winnen, maar dat is slechts voor één deelnemer weggelegd. De rest moet het doen met een leuke middag en daaraan kan iedereen meehelpen.

Achter de bar stond dit keer Lucia Snaar, omdat de “vaste medewerkster” ziek was.  Lucia bedankt voor het oplossen van  het probleem.

De eerste ronde ging in een mooi tempo: iedereen was binnen de tijd klaar, zodat we ook op tijd aan de tweede ronde konden beginnen. In deze 2e ronde kon slechts één partij kon niet geheel tot 13 uitgespeeld worden.

Na twee rondes waren er diverse kanshebbers op de eindoverwinning, maar de grootste kans hadden Gerard Arrachart en Huug Tielemans, want zij stonden gelijk bovenaan. In de derde ronde ging het helaas mis voor Huug,  hij verloor zijn partij, terwijl Gerard genadeloos toesloeg met een klinkende overwinning.

Na twee keer Peter, nu een andere naam op het bord. Trots staat hier “Gerard  Arrachart”. Het wachten is op de eerste dame die haar naam op het bord gaat schrijven en daarmee hegemonie van de mannen gaat doorbreken.

Tot 13 mei bij het volgende toernooi.

 

De uitslag

[table “109” not found /]