2022 Eeuwige Roem toernooi augustus

 

Gerda Warmerdam

Tweede vrijdag van de maand is het boulen om de Eeuwige Roem. Een toernooi dat in een korte tijd zijn plek op de agenda heeft gevonden en met Marianne en André is het geheel in goede handen.

Deze vrijdag 12 augustus is niet zomaar een vrijdag, het is een tropische vrijdag met lokaal gemeten 32 graden. Buiten spelen is geen optie, dus mogen we naar binnen waar het lekker koel is. Ondanks de hitte waren er toch 24 enthousiaste deelnemers. Twaalf heren en twaalf dames.

De eerste ronde verliep zoals altijd: je pakt een plankje en je ziet vanzelf wel wie je partners worden. Door het aantal van 24 hoefde er deze keer  geen “zesje of een vijfje “ gespeeld te worden. Gewoon lekker doubletten. André, die normaal alle administratie doet, speelde mee maar liet daarnaast toch nog alles vlotjes verlopen. Sommige partijen waren snel klaar terwijl andere partijen wat langer duurden. In de pauze werd er nauwelijks koffie of thee gedronken, het was meestal een koel drankje. Toch heb ik iemand gezien met warme chocolademelk. Misschien had die persoon toch wat last van een zonnesteek. Moet kunnen zullen we maar denken.

Ronde twee had een iets ander karakter. Elke partij bestond uit man vrouw / man vrouw. Soms is iets uitleggen lastig en luisteren heel moeilijk, maar met een glimlach komt alles goed. Was het in de eerste ronde wennen aan de binnenbaan (want buiten spelen is toch wel ietsje anders), in de tweede ronde liep het weer lekker. Daarna een nieuwe pauze met drankjes en een lekker hapje in een zeer gemoedelijke sfeer.

Dan is er een vraag: hoe komt het toch dat het hier bij eeuwige roem zo gezellig en ongedwongen is? Iets om over na te denken?

Ronde drie kende weer een andere combinatie: vier dames en vier mannen. De dames nemen een plankje van de tafel de mannen nemen en plankje van de bar. Dit liep gesmeerd. De spanning stijgt zal er deze keer een vrouw de eeuwige roem krijgen. Ongeveer een uur later is het toch weer een man die de eer van de eeuwige roem met zijn handtekening bekroond. Gefeliciteerd Peter. Ik denk voor een volgende keer dat er een paar dames in trainings-kamp moeten gaan. Misschien lukt het dan wel!

Deze keer waren er 24 deelnemers en dat is in vakantie tijd een mooi aantal. Toch kan het altijd beter…. Kom eens een keertje meedoen, het is echt heel gezellig.

 

De uitslag

[table “149” not found /]