2022 Eeuwige Roem toernooi juli

 

Andre Distelbrink

Vanmiddag was het weer zover: het “Eeuwige Roemtoernooi”. De zon scheen volop en iedereen had er weer zin in.

De start ging en beetje stroef. Het was onduidelijk of iedereen die zou komen ook werkelijk kwam. Toch maar begonnen en gelukkig kwamen er nog twee deelnemers aan, zodat we met 28 spelers konden doorgaan. Dit is een prachtig aantal, want nu hadden we 7 doubletten en geen triplette.

Peter Bisschops was stand-bye voor als het “nodig zou zijn”, maar hij hoefde niet in actie te komen. Hij had ’s avonds bardienst en vond het wel prima dat hij naar huis kon.

De grote vraag aan het begin was uiteraard : Zou er nu eindelijk een dame winnen en haar naam op de bord zetten?? De vorige toernooien waren ze er steeds dichtbij.

Er waren weer meer mannen dan dames dus dat was geen goed voorteken. Na de eerst ronde waren er diverse spelers die inzetten op de volle winst. Er viel een paar keer 13-0 en deze spelers waren kennelijk op oorlogspad…..

In de tweede ronde kwam er meer tekening in de strijd, sommige spelers haalden weer een goed resultaat, maar bij anderen was het minder. Maar in de top 5 stonden drie dames op de plaatsen 2, 3 en 4. Alles hing af van de nummer 1. Zijn naam stond al op het bord en men begon zich af te vragen of je wel twee keer op het bord kon komen. Moest er een kruisje achter zijn naam of zouden we gaan turven…..

Natuurlijk mag de winnaar zijn naam op het bord zetten: winnaar is winnaar.

Alles hing af van de laatste partij. En net zoals de vorige keer was er toch een mannelijke winnaar. Hij speelde een degelijke derde ronde en de dames lieten het helaas afweten. Bert van der Poel mocht voor de tweede keer zijn naam opschrijven voor de “eeuwige roem”, maar ik ben ervan overtuigd dat de dames spoedig zullen toeslaan.

Tot 12 augustus.

De uitslag

[table “141” not found /]