2022 Eeuwige Roem toernooi juni

 

Frans Snaar

Tweede vrijdag van de maand, tijd voor een nieuw “Eeuwige Roem” toernooi. Tegen half twee was het terras bezet door 25 enthousiaste boulers, die zich niet lieten afschrikken door het lekkere weer. We werden goed bedeeld wat dat betreft. Nauwelijks een wolkje te zien, dus zonnebaden vandaag.

Met Marianne achter de bar en André achter de knoppen was de regie in vertrouwde en deskundige handen. Stipt half twee opende André het toernooi met de mededeling dat er 25 deelnemers waren, maar hij verwachtte er nog een. Die had toegezegd te komen, doch “de brug stond open”. 26 deelnemers dus, dat betekende een “zesje”. Altijd nog een stuk beter dan een “vijfje”.

De plankjes werden niet klaargelegd, André reikte ze gewoon uit. Maat en opponenten opzoeken, ring en scorebord pakken, baan uitzoeken, het mag wat voordat de eerste boules door de arena vlogen. Het spel was op de wagen en eenieder was zeer serieus bezig met indruk te maken op de anderen. Dat lukte ook wel, hoewel hier en daar de overmacht iets te groot bleek. Maar gelukkig geen extreme uitslagen, dat past ook niet echt bij dit toernooi.

Uiteraard waren er wat snellere en langzamere partijen, doch André hoefde niet in te grijpen als de tijdslimiet dreigde te worden overschreden. Het terras, met de uitstaande parasols, bleek een verademing, want het zonnetje prikte stevig. Petten op en insmeren….

Ronde twee: opnieuw deelde André de plankjes uit, eerst aan degenen die in het “zesje” hadden gespeeld, daarna aan de anderen. Velen waagden zich op een andere ondergrond, het ging wellicht niet zo heel goed in ronde één. Dat verging de spelers ook zo in ronde drie.

Tja, en dan komt de ontknoping, wie mag z’n naam op het “Eeuwige Roem”-bord bijschrijven. Er waren veel dames kanshebber, twee van hen hadden drie partijen gewonnen. Riekie en Ina hadden onderling al gezien dat Riekie een beter saldo had. Toen ik dus van het speelveld kwam, werd mij gevraagd of ik had gewonnen, ja dus, en met hoeveel, 13-9. Dat bleek dus voldoende voor de overwinning. Weer geen dame die op het bord mocht tekenen……

Nog een lekker hapje en drankje, uiteraard onder toezicht van alle aanwezigen de handtekening zetten en we konden opnieuw terugkijken op een prima toernooi.

 

Uitslag

[table “135” not found /]