2022 Eeuwige Roem toernooi oktober

 

Ine Feijn
Eric-Jan Dofferhoff

Les boules fleuries nieuws………

Het was weer zover, het 9e Eeuwige Roem toernooi in Lisse op vrijdag 14 oktober 2022. Er waren 38 gemotiveerde Jeu de Boules spelers. Het was duidelijk, iedereen had er echt zin in. Er waren 8 teams van 4 personen en 1 team van 6 personen. We werden uitgenodigd de bordjes met nummer van de baan van de tafel te halen.

Ik (Ine) begon al op baan 17, nooit gespeeld, vond het een nare baan met de grove steentjes maar uiteindelijk toch gewonnen, ook dankzij mijn maat die prima tireerde.

Aan verschillende spelers gevraagd, waarom ze het Eeuwige Roem toernooi kwamen spelen? Antwoord; omdat de sfeer gezellig is en om de eeuwige roem te halen, want je wilt toch een (beetje) winnen met een ander spel. Het viel ons ook op dat er steeds meer mensen komen spelen, omdat ze horen dat het zo’ n leuk spel is en ook de sfeer goed en gezellig is.

Nieuw van de pers: Als bij het fluitsignaal van de scheidsrechter (eindsignaal) de beide teams gelijk eindigen, mag het team dat het laatste punt heeft gehaald, het butje uitgooien. Elke speler gooit één boule en de speler die het dichtst bij het butje ligt krijgt één punt erbij en dat team wint de wedstrijd.

De winnaar van het Eeuwige Roem toernooi van vandaag was: Freek Duineveld, 3 gewonnen met een saldo van 20 en hij mocht zijn naam (handtekening) zetten bij de vorige winnende spelers op het mooie ingelijste tableau. De 2e plaats was voor Kor Middel met 1 punt verschil en de 3e plaats ging naar Ingrid Roubos en Cock de Jeu, beiden zijn gelijk geëindigd met 3 punten verschil, dus saldo 17.

Heren opgelet, het waren maar 3 punten verschil, de dames zijn in opkomst, zet hem op dames!!!

Verder was het weer heel goed verzorgd door het team Marianne en Andre Distelbrink. Onze dank daarvoor

 

 

 

 

 

 

[table “175” not found /]