2022 Gezelligheidstoernooi

 

Taco Ringma

Deze clubontmoeting tussen “De Spaanse Ruiter” (Nieuw-Vennep), De Boel De Boule (Roelofarendsveen) en Les boules fleuries is een jaarlijks evenement. Elk jaar is één van de clubs gastheer en dit jaar was de eer aan ons.

Met Marian en Huug achter de bar waren we er zeker van dat de horeca goed bestuurd zou worden. Met veel plezier hielpen zij de hele middag iedereen aan wat te drinken en tussen het spelen door een lekker hartig hapje. Chantal en Gerrit Janssen (DSR) vormden de foutloze wedstrijdleiding en ondergetekende vervulde diverse ondersteunende rollen, waaronder tot vervelens toe iedereen toespreken door de microfoon over allerhande huishoudelijkheden.

Bij dit toernooi speel je tripletten. In principe bestaat elke triplette uit een vertegenwoordiging van de drie clubs. Waar nodig (en dat was het) kan dit door uitvallers of tekorten in aanmelding opgelost worden met invallers. Zelf was ik heden spontaan lid van DSR. En heb ik er natuurlijk voor gezorgd daar meteen een “aanmoedigingsprijs” te pakken. Had iets te maken met drie verloren partijen gok ik. Want van elke club krijgt de minst gelukkige van de dag een prijs. Namens DBDB werd dat Tinie Klein en namens onze eigen club Piet van der Voet. Een prijs is een prijs zeg ik, what’s in a name….

Overall is er ook een klassement, waarvan de top drie een prijs krijgt. Dit jaar gingen die allemaal naar DBDB, die dan ook in een bijna volwaardige competitiebezetting aantraden.  Wim Verboom, René Vork en Elly Zandvliet gingen ermee aan de haal. Het stond de gezelligheid zeker niet in de weg. Los van al die winnaars werden er per club ook nog drie prijzen verloot, dus het is nog net niet “altijd prijs” op dit toernooi.

Nadat alle stofwolken waren gaan liggen en Gerrit de prijzen had uitgereikt was het tijd voor het zeer gewaardeerde Chinese buffet, ditmaal komende van onze sponsor King Lao. Dat het erg goed beviel bleek uit de vele spontane complimenten. Rond 20 uur sloten we “de hut” na een heerlijke middag.

Dit evenement zal zeker herhaling krijgen in de komende jaren en is een aanrader voor elk lid van onze club. De olympische gedachte is zeker present en het is natuurlijk ook gewoon leuk om eens met en tegen andere mensen te boulen. Volgens jaar zien we de deelnemers graag in Roelofarendsveen aantreden.

 

De uitslag

[table “157” not found /]