2022 Harddraverij toernooi

 

Frans Snaar

De feestweek in Lisse is vorige week vrijdag los gebarsten. Het programmaboekje van de Harddraverij Vereniging puilt uit met een veelheid aan activiteiten, voor jong en oud. Eén van die activiteiten is het Harddraverij toernooi op ons complex. Doorgaans bezet met rond de 100 koppels die in vier poules van verschillende sterkte zijn ingedeeld en de strijd met elkaar aangaan. De weersvoorspellingen waren volledig in ons voordeel, waar de hele week dreigende wolken en regen wordt voorspeld, was het op deze zondag nagenoeg droog. De zon nam brutaal de haar toegewezen ruimte en dat bleek een uiterst aangename temperatuur op te leveren.

De organisatie verliep vlekkeloos voor het oog van de toeschouwers en spelers, zoals we eigenlijk al gewend zijn (maar toch!). Chapeau!! En nadat ook de laatste spelers zich hadden gemeld kon het strijdgeweld losbarsten. In vier poules, dat betekende dat elk van de vier rondes bij toerbeurt één poule binnen speelde. Het uitreiken van de scorekaarten en het bepalen van de tegenstanders verliep vlotjes en dus vlogen even later de boules over de banen. Beetje oppassen voor elkaar, het was druk met de 86 koppels. De eerste partijen werd er gespeeld met de gedachte te gaan winnen, later werd het meer gezelligheid staat voorop. Het maakt niet uit, als je het maar naar je zin hebt.

Rond het middaguur werd het langzaamaan drukker op het complex, doordat familie en vrienden de verrichtingen van hun helden kwamen bekijken. En op het door de zon verwarmde terras was het uitermate goed toeven. De barmedewerkers hadden het druk, naast de drank vonden vele broodjes bal en hamburger hun weg naar hongerige spelers.

En dan klinkt onverbiddelijk weer de stem van Ron om met de derde ronde te gaan starten. Het duurde iets langer voordat eenieder de opponent had gevonden en de partijen konden starten. Hier en daar een “veegpartij” omdat de een veel sterker bleek dan de ander, maar er waren ook veel partijen die heel close werden afgesloten. Tegen half drie de laatste ronde, de aanmoedigingen waren niet van de lucht, de sfeer werd hier en daar hilarisch via harde lachsalvo’s en uitroepen. Maar het was en bleef gezellig.

Na de laatste ronde vloeide de drank rijkelijk naar dorstige kelen, het werd langzaamaan koeler en de medewerkers achter de wedstrijdtafel zorgden vrij snel voor de uitslagen per poule. Voor iedereen prijs, Leonie had er haar handen meer dan vol aan gehad om de prijzentafel leuk op te maken met ruim 170 prijzen en prijsjes. Ron riep eenieder in volgorde naar de prijzentafel, maar het duurde toch wel even aleer allen waren voorzien. Rond half zes werd het steeds rustiger, men ging voldaan huiswaarts. Een uitermate mooie prestatie van de Lbf-ers die op welke manier ook deze dag tot een succes hebben gemaakt. Hulde!!

 

De Uitslag

A-poule

[table “165” not found /]

 

B-poule

[table “166” not found /]

 

C-poule

[table “167” not found /]

 

D-poule

[table “168” not found /]