2022: Joker toernooi

 

30 maart 2022 en we mochten weer als vanouds het “Jokertoernooi” spelen. Het was wel weer wennen. Bovendien strekte het Coronavirus toch nog zijn tentakels over het toernooi uit. Er waren vier mensen, die na aanmelding toch geschrapt moesten worden, omdat ze positief getest waren.

Daarom gingen we met 50 deelnemers van start. Voor de mensen die voor het eerst meededen, was het afwachten wat hen te wachten stond, de geroutineerden moesten het geheugen weer even opfrissen. Hoe ging het ook alweer precies met die joker.

Terwijl Marianne en Rina, vanaf 9 uur, hard bezig waren met de voorbereidingen, kwam Leo Tijssen langs met een traktatie. Die werd uiteraard in dank aanvaard, maar moest nog wel “even” gesneden worden. Marianne had er de handen vol aan, maar deed het met genoegen, want het was toch wel een waardering.

Ondertussen was Dick Weijers de banen aan het trekken, zodat die er bij aanvang weer prima bij lagen.

Om half 11 ging het toernooi van start en er werd direct “fanatiek” gespeeld. Omdat we goed in de tijd zaten konden alle partijen gewoon tot 13 uitgespeeld worden. Daar kwam ook de eerste blijdschap of de eerste teleurstelling naar voren. Goede of slechte joker…. Een enkele deelnemer rekende zich al rijk en zag toernooiwinst voor zich, een ander zag de toernooiwinst in de verte verdwijnen.

Bij aanvang van de tweede ronde trokken sommigen een somber gezicht: weer dezelfde baan. Gelukkig was dat hun eigen schuld, want ze hadden zelf het baannummer getrokken.

In de eerste en tweede pauze kon een voorspelling gemaakt worden, wie het toernooi zou winnen. Uiteindelijk werden er 40 voorspellingen uitgebracht.

Aan het eind van de vierde ronde moest er nog een laatste wedstrijd uitgespeeld worden. Omdat ze het rijk alleen hadden, werd er over de gehele lengte van de hal gespeeld. Het plezier was groot, van baan 16 naar baan 14, naar baan 12 en baan 8. Toen de laatste boule geschoten was en over de vijandelijke boule huppelde, was het toernooi geëindigd.

Iedereen kreeg een doosje bonbons en Jerry Patikawa had de eerste 3 prijzen gesponsord.

Het toernooi werd grandioos gewonnen door Jaap Kivits, terwijl het echtpaar Ina en Gerard Arrachart tweede en derde werd.

Er waren 10 mensen die de winnaar juist voorspeld hadden en ze kregen elk €4,– uitbetaald.

Omdat we op tijd klaar waren, kon iedereen nog even nagenieten met een drankje en een hapje.

Ik heb het vermoeden dat iedereen het goed naar zijn zin heeft gehad en dat er deelnemers zijn, die zich nu al voor volgend jaar zouden willen aanmelden…..

Moe, maar voldaan keerden Rina en Dick en ook wij om 18.00 uur huiswaarts.

 

De uitslag:

[table “106” not found /]