2022 Kom Mee toernooi

 

Cees Vesseur

Beste boule vrienden, wat is nu eigenlijk het “Kom Mee” toernooi? De gedachte achter dit toernooi is een lid van Lbf een introducé meeneemt, zodat die het plezier in het spel beleeft en wellicht wel getriggerd wordt om eventueel lid te worden. Maar bovenal gaat het om een gezellige boule avond.

Voor vanavond hebben zich 22 teams vooraf aangemeld, best wel een leuk aantal. Het weer werkt ook mee met een temperatuur van zo’n 20 graden en nauwelijks wind. We startten niet goed met de blokjes, maar goed, dat mag de pret niet drukken, het blijft tenslotte mensenwerk. Het is wel leuk dat we nu wat andere gezichten zien. En de gezelligheid zit er ook lekker in, dat is bij Lbf eigenlijk altijd wel zo. Taco en ik hebben de leiding vanavond, terwijl Alie en Rina de gastdames zijn. Leonie heeft een gezellige tafel met prijsjes in elkaar gefikst. Jes is onze fotograaf vanavond, dus komen er vast weer mooie kiekjes in ons clubblad.

We spelen drie partijen van maximaal 45 minuten, met het van de ontmoetingsavonden bekende systeem. De eerste ronde is mooi binnen de tijd klaar en er kan even tijd worden genomen voor een bakkie. Er wordt ontspannen met elkaar gesproken over ditjes en datjes, maar ook over het verloop van het spelletje. De tweede partij begint om tien over half negen en de boules kletteren weer tegen elkaar, er wordt driftig overlegd en met veel enthousiasme gespeeld. Zelf zit ik langs de banen hier en daar de partijen gade te slaan. Leuk om de introducees te zien spelen, vol vuur en strijdbaarheid. Intussen loop ik even bij Alie en Rina langs, die zijn druk bezig met het snijden van de hapjes kaas, worst en komkommer. Het ziet er lekker uit, ik kan er nauwelijks van afblijven. Dan maar gauw achter de tafel om dit verhaal af te maken.

Na de tweede ronde is het gezellig op het terras onder het genot van een glaasje en een hapje. Er wordt heel wat gelachen, de sfeer zit er goed in, geweldig. Het kost me dan ook enige moeite om boven het geluid uit te komen om de derde ronde aan te kondigen. En nu maar zien wie deze avond als beste uit de bus komen, alhoewel we allemaal winnaar zijn, want het is een zeer geslaagde avond. En zo gaan we allemaal met een voldaan gevoel huiswaarts.

Op naar de volgende avond, het “Mokka toernooi”. Ik heb van deze avond genoten, jullie ook? Schrijf je dan zoveel mogelijk in voor de andere toernooien. Wij zien jullie graag in groten getale tegemoet.

 

De uitslag

[table “151” not found /]