2022 Kommee toernooi

 

Cees Vesseur

Het Kommee toernooi? Wat is dit eigenlijk? Wel, een clublid neemt een introducé mee (een familielid, vriend, kennis, buren) en dan is het de bedoeling dat de introducé kennis maakt met de pétanque sport (ook wel jeu de boules genoemd). En dat in een ontspannen sfeer met een hapje en drankje.

En wij als TC kijken altijd weer uit naar hoeveel mensen zich hiervoor inschrijven, altijd spannend. Met enige afzeggingen en nieuwe inschrijvingen kwamen we vanavond uit op 26 teams, helemaal niet verkeerd. Helaas kon een team niet meedoen omdat ze zich niet hadden aangemeld en daardoor het aantal deelnemende teams op oneven zou uitkomen. Een oneven aantal is niet zo leuk omdat dan elke ronde één team geen tegenstander heeft en dus niet kan spelen.

Bij de opening gaf ik aan dat we 26 teams hadden en ik constateerde at men er wel zin in had. Helaas werkte het weer geenszins mee (stortbuien overdag en miezer in de avond), dus werd “uitgeweken” naar de hal. Nita en ik hadden de regie, Jes zorgde voor de foto’s, Rina en Agnes als zeer bekwaam team achter de bar en Elly en Cok hadden de prijzentafel goed gevuld. Alles was aanwezig om er een leuke avond van te maken. Alles liep op rolletjes, er werd met veel plezier gebould, tijdens de pauze werd gezellig nagebabbeld onder het genot van koffie of thee of een vroege borrel.

Na de tweede ronde werden lekkere hapjes rondgedeeld, een extra zetje voor de gezelligheid. Het is fijn om zoveel mensen zoveel plezier te zien hebben. Om eenieder aan de derde ronde krijgen moest ik wel even m’n best doen om boven het geluid van de deelnemers uit te komen, het was alsof het een familiefeest was, heerlijk.

De derde ronde was om half elf voltooid en daarna konden Nita en ik de balans van de avond opmaken. Ondertussen was het een kakofonie aan geluiden om ons heen. Uiteindelijk waren er drie teams met drie gewonnen partijen, waarvan de youngsters Bart en Joran de hoogste podiumplek mochten bestijgen.

Na de prijsuitreiking bleef het nog een tijdje gezellig, men had niet zo’n haast om huiswaarts te gaan. Dit zegt genoeg over de avond. En zulk enthousiasme onder deelnemers maakt het leuk om iets te organiseren. We zijn dus allemaal dik tevreden…..

 

De uitslag

Rang
Naam
Naam
Winst
Saldo
1
Bart Varkevisser
Joran van Pijkeren
3
16
2
Didier Hallard
Pauline de Graaf
3
13
3
Willem Ligtenberg
Frank de Wagt
3
9
4
Carla Weijers
Ed Meeldijk
2
15
5
Gerard Arrachart 2
Hans Hoogkamer
2
12
6
Rob de Kruijff
Gilbert Lefeber
2
9
7
Riekie van Leeuwen
Sam van Leeuwen
2
6
8
Frans Dames
Brigit Thomas
2
2
Anda van der Haas
Danicia van Glomen
2
2
Jan Guldemond
Anneke Guldemond
2
2
Jan van der Haas
Bart Rozendaal
2
2
12
Willy van Leeuwen
Luc Brochen
1
8
13
Peter Koome
Malu Koome
1
6
14
Hans Boezaard
Sam Boezaard
1
2
Ina Arrachart
Ria Hoogkamer
1
2
16
Jes Strang
Patrick Augustinus
1
0
Jerry Pattikawa
Wendy de Kooker
1
0
18
Dick de Wilde
Daniele Fiscaletti
1
-1
19
Cok de Jeu
Chris van der Voort
1
-6
20
Arie Imthorn
Miriam de vries
1
-7
21
Gerrit Segers
Manco Segers
1
-8
22
Alie Bisschops
Louis Bisschops
1
-9
23
Peter Balkenende
John van der Aart
1
-13
24
Leonie van Engelen
Marit Augustinus
1
-18
25
Freek Duineveld
Aad Duineveld
0
-11
26
Dick Weijers
Ingrid Weijers
0
-21