2022 Koningsdag toernooi

 

Frans Snaar

27 april, Koningsdag. Het hele land kleurt op deze dag oranje, een meer dan feestelijke kleur. Ook  bij Lbf waren de meeste deelnemers aan het Koningsdagtoernooi getooid met enige vorm van oranje, een lust voor het oog. Sommigen waren wel heel fraai uitgedost met hun opvallende outfits, franstastisch!

De Technische Commissie had 30 inschrijvingen ontvangen, niet bijzonder veel, maar wel voldoende om een passende sfeer aan het Koningsfeest toe te voegen. Verdeeld over twee poules hadden Ron en Rob de lotingen verricht. Na een kort openingswoordje van Ron werden de teams aan elkaar gekoppeld en niet lang daarna rolden de boules over de harde, droge banen. Het vereiste enige techniek om de boules de juiste richting mee te geven en met name de deelnemers die het spel niet zo veel spelen hadden zichtbaar moeite de boules bij het but af te leveren. De pret was eer niet minder om en de lachende gezichten spraken boekdelen.

Zoals gebruikelijk waren de eerste partijen snel gespeeld, terwijl aan de andere kant opvallend veel uitslagen op 13-12 eindigden. De eerste consumpties werden bij Marianne, Marian en Yvonne aan de bar afgehaald en daarbij stond voor allen een heerlijke tompouce klaar. Bedekt met een stralende laag oranje deden ze zeer aan de ogen. Gauw opeten maar.

Op het terras was het toch wel aan de frisse kant, maar iedereen zat lekker buiten. We hebben vanmiddag wel vijf minuten de zon echt gezien, dat scheelde wel een jas, maar verder was het een frisse bedoening. Ron en Rob voerden nog tweemaal dezelfde act op en zo kwamen alle teams aan drie partijen toe tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders. Als een partij te lang duurde greep Ron in, om zo niet alle wachtenden nog langer te laten zitten. We kwamen vooraleer om te spelen.

Na de derde ronde was het terras gevuld met mensen, drank en etenswaar. Het was heerlijke gezellig en toen Ron en Rob de uitslag kwamen melden duurde het even voordat ze de aandacht hadden. In volgorde van de ranglijst werden de namen opgeroepen en men kon een prijsje oppikken op de door Cok en Elly rijkelijke voorziene oranje prijzentafel. Het duurde nog wel even voordat eenieder huiswaarts ging, goedgemutst en een leuke middag rijker.

 

De uitslag:

A-poule

[table “115” not found /]

B-poule

[table “116” not found /]