2022 Krokus toernooi

 

Peter Balkenende

Eindelijk was het zover, weer eens een toernooi bij Les boules fleuries en wel het Krokustoernooi voor tripletten. Vanwege de coronaregels konden er zich maar zestien teams inschrijven, op die manier kon er met een lege baan ertussen gespeeld worden. Er moesten vijf voorgelote partijen gespeeld worden en je kon dus meteen zien wie de tegenstanders werden voor de dag.

Het waren niet de minste teams die op de lijst stonden, het kon een spannend toernooi worden al is het altijd letten op de teams die de zo geheten ‘underdog’ zijn, juist zij kunnen het een ieder knap moeilijk maken. Dat hebben zaterdag veel teams ondervonden waaronder ons eigen team.

De eerste drie partijen werden al snel afgesloten met winst, totaal twee tegenpunten gekregen en slechts veertien mènes hoeven spelen. Dit speelde zich af tussen 10.30 en 15.30 uur, in totaal dus vijf uur. In deze uren hebben we slechts vijf kwartier gespeeld, dus het was veel stil staan, uiteraard zelf veroorzaakt. Maar er waren in de hal ook wedstrijden die ruim anderhalf uur duurden waardoor men op elkaar moest wachten.

Gelukkig was alles in de kantine weer goed verzorgd en iedereen zat te genieten van de tosti’s, broodjes bal en worst, of uiteraard van het zelf meegenomen voedsel. Dit gecombineerd met de nodige drankjes was het goed doorkomen.

Eindelijk mochten we de vierde partij gaan spelen tegen Gerrit Segers, John de Bruin en Hans Boezaard. Terwijl we de eerste drie wedstrijden goed hadden gespeeld kwamen we er nu niet goed in, zelfs viermaal onderling wisselen was nodig om uiteindelijk de winst te pakken. Maar niet zonder slag of stoot want de tegenstanders waren goed aan het spelen, Hans plaatste erg goed, Gerrit schoot veel weg en John frommelde er wel weer een boule tussen. Gekscherend werd al gezegd dat we niet in vijf mènes klaar zouden zijn en dat klopte ook zeker, het werd toch een lange en lastige partij. Maar gelukkig kregen we later in de partij meer ruimte en konden we nipt met 13-10 winnen.

De laatste wedstrijd moesten we tegen Junior de Jong, Elout Visser en Gerard Schoone. Gelukkig pakten we ons eerdere niveau weer op en konden we de winst pakken met 13-7. We hebben wel ervaren dat het gooien van de eerste boule in een mène erg bepalend is. Als dat niet lukt loop je achter de feiten aan. Maar als je Dennis Bakker als tireur in je team hebt en Tino Rodriguez als middenman dan kun je elkaar goed opvangen.

Rond half zeven was de laatste partij klaar en kon de prijsuitreiking plaats vinden. De wedstrijdleiding bestaande uit Ron Heus en Rob de Kruijf was er snel uit, er waren twee teams met vijf gewonnen partijen, het team van Ron Bakker en ons eigen team. Door de eerste drie partijen was ons saldo +46 en gingen we er vandoor met de winst (en onder andere twee gourmetstellen). Veel teams konden een prijs uitzoeken en iedereen kreeg een bakje hyacinten en daarna tevreden naar huis omdat het weer goed was een toernooi te mogen en kunnen spelen. Dit smaakt weer naar meer!

[table “95” not found /]