2022 Lisse Open

 

Frans Snaar

Zaterdag 20 augustus, het belooft een prachtige dag te worden met een lichte bries uit het westen en een uitbundig schijnende zon, die zo af en toe wordt toegedekt door witte wolken. Geen regenbuien in de buurt.

De organisatie had er alles aan gedaan om het toernooi in goede banen te leiden en het eenieder naar de zin te maken. Men hoefde zich slechts te concentreren op het spel. Rond half elf was het zover, de opening was achter de rug, de strijders zochten elkaar op, er werd getost en daarna vlogen de eerste boules richting het but. Door de fikse regenbuien van maandag en woensdag, waardoor de banen voor een deel blank stonden, was het meeste stof verdwenen. De ondergrond was aan de zachte kant en het was voor menigeen even wennen hoe de boules de beste weg konden nemen. Maar allengs lukte dat en was het spel op de wagen.

De pointeurs lagen de boules dichtbij het but, zodat de tireurs hun schotvaardigheden konden tonen. In veel mènes werd het missen van één boule al fataal voor de punten. Dus het was alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. En zoals altijd waren er partijen met een close einde en met een groot verschil in behaalde punten. En met voorgelote partijen is het altijd maar de vraag of je veel tegen sterke tegenstanders moet of niet. Veel teams bestonden uit op elkaar ingespeelde dames en/of heren, maar sommige waren ook “speciaal voor vandaag” samengesteld. Het maakte niet zo heel veel uit, zolang de sfeer binnen het team goed bleef werd er gestreden.

Voor de middagpauze waren twee partijen afgerond, een kopje soep en wat brood zorgden voor de inwendige mens. En doorlopend drinken was zeer aan te raden. En daarna nog drie matchen te gaan. Het werd allemaal in een rustig tempo afgewerkt, geen haast, tijd zat. Na drie partijen waren de kanshebbers voor de eindoverwinning al een beetje inzicht. Doorgaans is het bij dit soort toernooien zo dat je alle vijf de partijen moet winnen om een goede kans te maken, verlies je er een dan mag je nog wat hoop hebben, maar…..

En na vijf partijen kenden we twee teams met vijf overwinningen, het saldo was dus beslissend en dat viel uit in het voordeel van Peter (uut Drenthe) en Bart, die net 2 saldopunten meer hadden dan Max en Nico. Voor de eerste tien equipes op de ranglijst stond een prijs te wachten en keurig op volgorde werden die van de prijzentafel gepakt. Het was ondertussen ruim half zeven, een lange dag spelen lag achter ons, het terras liep langzaam leeg en om zeven uur werd de poort gesloten.

 

De uitslag

[table “152” not found /]