2022 Mokka toernooi

 

Frans Snaar

De tweede in de reeks van drie sponsortoernooien. Na het zeer geslaagde Van Dongen toernooi van vorige week was het dit keerde beurt aan Mokka uit Sassenheim. En dan weet je al bijna dat er iets lekkers voor bij de koffie wordt geserveerd (en misschien wel iets meer). Mmmjammie.

Jerry had daarnaast voor een mooie avond gezorgd, nauwelijks wind, een laagstaand zonnetje en een heerlijke temperatuur. Cees en Rob hadden de regie vanavond, Alie en Lucia verzorgden de inwendige mens, terwijl ik zo hier en daar een fotootje schoot. Sommigen vroegen me waarom ik niet meedeed, het antwoord is simpel: als het aantal spelers oneven uitkomst doe ik mee, bij een even aantal doe ik niet mee. Dat is voor iedereen wel zo prettig, want met een vijfje spelen is niet echt prettig.

Cees had de microfoon niet nodig om ons allen een gezellige avond toe te wensen, ons uitnodigde de plankjes te pakken en aan de slag te gaan. Dat zorgde uiteraard voor letterlijke beroering, op naar de tafel en gewapend met een plankje naar het corresponderende nummer op de straat nabij de fietsenstalling. Daar vinden we mee- en tegenstander, tossen en naar een van de banen om het spel te spelen. Met veel goede moed begonnen we aan de eerste van drie partijen, na enige minuten zag ik bij menigeen de moed al in de schoenen zakken, het zou vanavond niet gaan lukken. Dat heb je wel meer, de ene dag gooi je de sterren van de hemel, de andere kun je net zo goed niet gooien omdat ook niets lukt.

Terwijl eenieder aan de gang was legden Alie en Lucia een stukje taart op een schoteltje, voor zo meteen bij de koffie. Het was niet te versmaden, heerlijk! De pauze was daardoor iets langer dan anders, maar allengs was men weer aan het spelen. En zo op de eretribune onder de parasol zittend zag ik soms de meest afgrijselijke worpen, maar soms ook dingen die ik niet voor mogelijk had gehouden. En ook wel dingen die latent bij mensen aanwezig zijn en op een avond als deze gewoon tevoorschijn komen. En dan de reacties, of je nu met of tegen bent, een mooie worp kunnen we allemaal prima waarderen.

Na drie partijen werden de prijzen uitgereikt, één voor nummers 40, 1, 2 en 3 (in die volgorde). Daarnaast werden nog enige prijzen verloot. En terecht werd sponsor Mokka met een daverend applaus bedankt voor de lekkernijen en waardebonnen. Super!

 

De uitslag

[table “153” not found /]