2022 Najaarstoernooi

 

Frans Snaar

Het al vele jaren in de ruime omtrek goed bekend staande Najaarstoernooi trok ditmaal 21 teams naar het Lisser boulodrôme. Buiten scheen een heerlijk zonnetje, was de wind voor een poosje gaan liggen en was het eigenlijk best wel heel aardig en zacht najaarsweer. Binnen was het warm en gezellig, de meeste teams kennen elkaar al langer en dat zorgt altijd weer voor hartelijke begroetingen.

De leiding was vandaag in handen van wedstrijdleider Marian en scheidsrechter Frits. Nadat eenieder zich had ingeschreven werd om half elf het startsein gegeven voor de eerste van vijf ronden. Tossen, baan kiezen en aan de slag. En daar vlogen als eerste de butjes naar een min of meer vooraf bepaalde plek op het speelveld. De eerste boule volgde al snel en daarna ontspon zich elke wedstrijd. Hier en daar was het snel klaar, maar bij de meeste partijen bleek het niet zo eenvoudig om de tegenstander op de knieën te krijgen en was beduidend meer tijd nodig. En dat betekende voor de volgende tegenstander vaak een lange wachttijd.

Een bakkie koffie tussen de eerste partijen door, na de tweede partij de lunch. Voor het ene team een welkome onderbreking, voor het andere een noodzakelijke. Na de pauze is het toch weer een kwestie van mentaal opladen, zorgen dat de spieren gecontroleerd hun werk doen en het ritme behouden. Na ronde drie kwam al enige tekening in de stand, een soort van kopgroep en uiteraard ook een staartgroep. Zo lang je blijft winnen heb je motivatie voldoende om de resterende partijen ook in winst om te zetten, maar als je er al meerdere hebt verloren is motivatie een moeilijke zaak.

Het was al laat voordat ook de laatste partijen van dit toernooi werden beëindigd. Marian had de uitslagen snel verwerkt en zo hoefde de prijsuitreiking niet lag op zich te laten wachten. De winnaars mochten als eerste de loop naar de prijzentafel maken, onder luid applaus van de anderen. En zo liep het voor de andere prijswinnaars idem dito. Onder dank aan de leiding en de barmedewerkers werd deze editie van het Najaarstoernooi afgesloten.

 

De stand

[table “186” not found /]