ACP Les Pointeurs-2 – Lbf-3

 

Frans Dames

Zaterdag 5 november 2022 reisde LBF-3 vol goede moed af naar Alphen a/d Rijn voor de ontmoeting met ACP Les Pointeurs-2. De stand van zaken in de poule op dat moment was LBF-3 op een 4e plek na 4 speeldagen met 4 punten en een 6e plek na 3 speeldagen voor de tegenstander met 1 punt. Standen zeggen eigenlijk helemaal niets en kunnen soms bedrieglijk zijn. Dat heeft LBF-3 wel ervaren deze dag. Het team van zag er als volgt uit: Leo Tijssen, Ineke Verbeek, Chantal Ringma, Hans van der Geest, Rob de Kruijff, Koos van Leeuwen en Frans Dames.

Het was een dag met meerdere gezichten. Een bijzonder gastvrije ontvangst met gratis koffie en een heel gezellig team om tegen te spelen. Alleen gaven ze bijzonder weinig weg tijdens het boulen. Dat had mede te maken met de ondergrond waarop gespeeld moest worden. Het leek veel op vak D in ons eigen boulodrôme, met iets fijner grind, maar wel vrij dik. Niet dat we slecht speelden, maar het was moeilijk om echt grip te krijgen op de ondergrond. Daarnaast was bij de tegenstander het rendement bij het tireren ook groter. Aan het eind van de dag was wel duidelijk dat er weinig te halen viel in Alphen a/d Rijn. Met een ruime nederlaag van 2-6 gingen we huiswaarts.

De 1e ronde doubletten werd er 1 partij gewonnen. Leo Tijssen en Hans van der Geest zorgden voor het 1e punt met een overwinning van 13-2. Frans Dames en Koos van Leeuwen gingen met 8-13 de pauze in en Chantal Ringma en Rob de Kruijff verloren hun partij met 7-13.

Wij en ook het thuisfront hadden het gevoel dat er nog van alles mogelijk was. In de voorgaande ontmoetingen bleken de tripletten partijen vaak winstgevend, maar de magie was deze keer verdwenen. Ineke Verbeek, Hans van der Geest en Koos van Leeuwen konden de bank opzoeken na een nederlaag van 3-13. Wat Frans Dames, Rob de Kruijff en Leo Tijssen overkwam in hun partij tartte het noodlot. Bij een tussenstand van 1-2, lag LBF-3 in de volgende mène op 5 punten. De tegenstander had geen boules meer, maar met de laatste boule van LBF-3 ging het butje aan de wandel en bleef er maar 1 punt over. De daarop volgende mène was LBF-3 weer in het voordeel met 2 boules op punt. Leo Tijssen wilde 1 boule van de tegenstander weg schieten om op 5 punten te komen. Hij raakte de boule wel, maar helaas kwam die op punt te liggen. Weg punten. In plaats van een ruime voorsprong in de partij ging het voordeel naar de tegenstander. Als je het zelf niet doet, doet de tegenstander het wel. Dat bleek wel weer. Uiteindelijk werd ook de partij met 5-13 verloren.

Als alles mee zou zitten dan kon er nog een gelijkspel uitgehaald worden. Maar zoals altijd zijn dromen bedrog. In de laatste ronde werd ook maar 1 partij gewonnen. Hans van der Geest en Koos van Leeuwen waren hiervoor verantwoordelijk met 13-11. Geen makkelijke partij, maar winst is winst. Ineke Verbeek en Rob de Kruijff hielden aan hun partij denk ik een nare bijsmaak over. Verliezen met 0-13 is nooit leuk. Dat scenario dreigde ook voor Frans en Leo. De tegenstander liep uit naar een voorsprong van 12-0. Leo had in die fase grote moeite met raak schieten, waar de tegenstander toverballen leken te hebben. Gelukkig bleef het LBF-team het doemscenario van 0-13 bespaard. 7 punten konden ze nog bijeensprokkelen, maar uiteindelijk was een nederlaag een voldongen feit, 7-13.

Dat werd dus deze keer geen teamschotel (goed voor de LBF-kas), maar op advies van het thuisfront toch nog wat op het verdriet genomen. Met een gezellige dag zonder resultaat ging het team verder het weekend in. De volgende speelronde is LBF-3 vrij, dus geen verslag in het vooruitzicht.