Lbf-3 – Gouda-3

 

Frans Dames

Eindelijk was het dan zo ver. De NPC ging weer van start. Het werd een hernieuwde kennismaking met de 4e divisie. Ondanks dat er in het vorige seizoen maar 1 punt werd gehaald in een halve competitie en we toen duidelijk onderaan stonden, werd het team wederom ingedeeld in deze divisie. De ervaringen van het vorige seizoen hebben ons geleerd dat handhaving in deze divisie het hoogst haalbare wordt. Dat is dan ook de doelstelling.

Maar dat dat een pittige klus wordt, werd gelijk op de 1e speeldag al duidelijk. Op deze dag, zaterdag 17 september 2022, moest LBF-3 het in een thuiswedstrijd opnemen tegen PV Gouda-3, een team met heel veel routine en tactisch inzicht. De hernieuwde kennismaking bracht echter niet datgene waar we misschien stilletjes op gehoopt hadden. Het werd een 1-7 nederlaag.

Wie mochten er dit seizoen de spits afbijten? Nita Schutter, Ineke Verbeek, Chantal Ringma, Hans van der Geest, Rob de Kruijff, Koos van Leeuwen en Frans Dames. Hans was weer terug op het oude nest, na een aantal jaren in team 1 gespeeld te hebben. Rob en Koos zijn dit seizoen voor het eerst opgenomen in team LBF-3.

In de 1e speelronde (3 doubletten partijen) viel alles naar de kant van PV Gouda-3. Nita en Rob gingen met 4-13 ten onder. Hans en Koos verloren met 7-13, na een voorsprong gehad te hebben van 7-4. Chantal en Ineke waren het dichtst bij een overwinning. Op een stand van 9-9 kreeg het team de kans de partij uit te maken, maar kwam op 12-9 te staan. Het is al vaker gebleken, als je zelf de kans niet pakt, dan doet de tegenstander het. En zo geschiedde helaas. Het werd 9-13.

Met een tussenstand van 0-3 probeerden we de lunch te laten smaken. Ook in de 2e speelronde (2 tripletten partijen) rolde het muntje de kant op van PV Gouda-3. Hans, Ineke en Koos verloren met 4-13. Nita, Frans en Rob scoorden 2 punten meer, maar gingen met 6-13 terug naar de kantine.

In de 3e speelronde (3 doubletten partijen) moest dus getracht worden een clean sheet te voorkomen. Dat is in de geschiedenis van dit team nog niet voorgekomen. En gelukkig werd dat voorkomen door Hans en Koos. Die wonnen hun partij met 13-10. Dat werd met gejuich van de overige teamleden ontvangen. Chantal en Rob verloren met 7-13 vrij kansloos. Frans en Ineke hadden heel even het gevoel dat er wat te halen viel, maar bij een tussenstand van 9-4 vond de tegenstander het welletjes en stoomde door naar 9-13.

Wat voor gevoel deze nederlaag gaf? We hadden op meer gehoopt, maar het was duidelijk dat de tegenstander beter was en dat moet je dan maar accepteren. Waarin zat het verschil? Bij de tegenstander werd er over het algemeen beter getireerd en werden mindere boules van ons genadeloos afgestraft.

Maar de competitie duurt nog lang (11 wedstrijden) en dus nog alle kans om wat te winnen en de doelstelling te halen. Op 1 oktober 2022 gaat het team naar Zestienhoven voor de ontmoeting met Waddinxveen JdB-1. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

We houden u op de hoogte.