Lbf-3 – OSB-1

 

Frans Dames

Zaterdag 29 oktober 2022 kwam JdB vereniging OSB-1 uit Bodegraven naar Lisse voor de ontmoeting met LBF-3. Beide teams stonden in de poule bij elkaar in de buurt. OSB-1 na 2 speeldagen op de 2e plaats met 4 punten en LBF-3 na 3 speeldagen op de 5e plaats met 3 punten. Dus dat beloofde wat voor deze dag. In de aanloop naar deze dag had LBF-3 even overwogen om, gezien de goede weersvooruitzichten, buiten te spelen, maar dat werd ons toch door deze en gene ontraden. De laatste weken werd er hoofdzakelijk binnen gespeeld en was er sprake van gewenning aan de ondergrond, hetgeen mogelijk in ons voordeel zou kunnen werken. Dat voordeel werd echter niet volledig uitgebuit, maar met een gelijkspel (4-4) konden beide teams redelijk tevreden zijn.

Het LBF-team zag er deze keer als volgt uit: Wim Hartman, Frans van der Kraan, Nita Schutter, Leo Tijssen, Rob de Kruijff, Frans Snaar en Frans Dames. Voor de kenners onder ons speelde de ontmoeting zich af in vak A.

De 3 doubletten partijen in de eerste ronde leverde een tussenstand op van 1-2. Wim en Frans S hadden weinig in te brengen tegen het OSB-team. Zegge en schrijven 2 punten werden gescoord en dat betekende een 2-13 nederlaag. Wim was niet in goede doen en koos voor het verdere verloop van de ontmoeting voor een reserverol. Frans K en Leo gingen voortvarend van start en hadden na 4 mènes een hoopgevende voorsprong van 7-0. Maar de volgende mène keerde het tij. Opeens stond het 7-5 en vanaf dat moment ging het moeizaam. Het werd nog 9-5, maar daarna was het over en uit. De tegenstander speelde zich resoluut naar een 9-13 overwinning. De hoop op een punt in deze ronde was nu gevestigd op het duo Nita en Rob. Aanvankelijk zag dat er niet goed uit. Maar een achterstand van 3-8 ontmoedigde hen niet. De punten gingen daarna allemaal naar het LBF-team en dat resulteerde in een 13-8 overwinning.

De hierop volgende pauze deed het LBF-team goed. De 2 tripletten partijen werden beide gewonnen. Nita, Rob en Leo klaarden met 13-4 de klus geroutineerd. De drie Fransen hadden meer moeite met hun tegenstander. Bij een 12-4 voorsprong van het LBF-team stokte de productie, maar gelukkig kwam het OSB-team niet verder dan 9 punten en werd de partij beslist met 13-9.

Met een 3-2 voorsprong werd de derde ronde toch weer behoorlijk spannend. In deze ronde werden 2 van de 3 doubletten partijen verloren, maar die ene winstpartij zorgde toch voor een glimlach op de gezichten van het LBF-team. Frans D en Frans S werden met 2-13 naar de kant gestuurd. Het OSB-team was op 9,5 meter onverbiddelijk en gaf niets weg. Nita en Rob haalden 2 punten meer, maar moesten toch ook een nederlaag slikken van 4-13. Dus lag de druk volledig bij Frans K en Leo. Die deden waar iedereen binnen en buiten LBF-3 op gehoopt had en wonnen hun partij met 13-3.

Het gelijkspel was denk ik toch wel een juiste weergave van de krachtsverhoudingen. LBF-3 staat er in ieder geval na 4 speelronden in deze competitie met 4 punten beter voor dan in de voorgaande jaargang. Toen haalde het team in een halve competitie zegge en schrijven 1 punt.

Op zaterdag 5 november 2022 gaat LBF-3 naar Alphen a/d Rijn voor de ontmoeting met ACP Les Pointeurs 2. Ook hiervan zal waarschijnlijk wel weer een verslag op de site verschijnen.