2022 Ontmoetingstoernooi augustus

 

Taco Ringma

Uiteraard speelden we ook deze laatste vrijdag van de maand weer het ontmoetingstoernooi….. uiteraard? Het had weinig gescheeld of ik had in plaats van dit stukje alle leden moeten informeren dat er te weinig interesse was in deelname en daarom de TC het doorgaans toch zo gewaardeerde ontmoetingstoernooi moest afblazen….. Opmerkelijk genoeg verviervoudigde het aantal deelnemers in drie dagen tijd. Gelukkig maar. Wellicht voortaan iets eerder (en bij voorkeur via de inschrijflijst) aanmelden?

Goed, we gingen van start, Rob en Chantal hadden de avond strak in handen, en waren blij met 28 deelnemers. De sfeer was te omschrijven als “relaxed gedreven” waarbij wij samen “op het botst van de snede” de boules met elkaar kruisten. En dat allemaal voor dat ene item van de wederom door Leonie veelzijdig en aantrekkelijk samengestelde prijzentafel. Alie draaide haar hand er niet voor om in haar eentje de horeca subliem te verzorgen. Koude en zelfs warme hapjes vonden ondanks al het tap-werk ook nog hun weg naar het terras. Dat Alie daarin creatief genoemd kan worden bleek wel uit het aanbod van heerlijke groenten loempia’s. (Lang leve haar persoonlijke airfryer-touch.)

Tja, op zo’n avond zie je van alles gebeuren op de banen, waarbij niet zelden geheel onbedoeld en onverwacht ware kunststukjes gepresteerd worden. Gelijktijdig sterven tientallen uit overmoed en bovenmatig zelfvertrouwen ontstane plannen in schoonheid of nou net het gebrek daaraan. En….. soms lukt gewoon wat er bedoeld wordt. Goed bedoelde onderlinge adviezen worden niet zelden verkeerd begrepen, of blijken minder goed dan gedacht. Het blijft een kwestie van tactiek, techniek en een dosis fortuin tenslotte.

Zelf had ik het genoegen met Hans Boezaard aan te mogen treden tegen Gerard Koome en Jan van Marwijk. Die twee snapten het sympathieke karakter van de avond en weigerden ridderlijk om bij 3-12 de partij af te maken. Met een uiterst draagbare 10-12 eindigden wij met opgeven hoofd. Leo Tijssen redde mij in de tweede ronde, waardoor Kor Middel met ondersteuning van wederom Hans een voorschot kon nemen op de rode lantaarn… 13-1. Tot slot kwamen Gerard de Tweede en Wim Roeloffs mij en Annuska Planje angstige momenten aanjagen. Maar Annuska steeg boven zichzelf uit, compenseerde mijn geklungel vakkundig en we wonnen met 13-11.

Overall won Gerard Arrachart 1 de avond. Uiteraard legde Michael “de eeuwige 2e” Voorn beslag op zijn eigen plekje en Koos van Dijk redde de eer van het bestuur door 3e te worden. En dan is het altijd leuk hoe iedereen blij als een kind terugkeert naar het terras met een gekoesterde buit van de prijzentafel. We houden het er maar in, dat ontmoetingstoernooi.

 

De uitslag

[table “154” not found /]