2022 Ontmoetingstoernooi juli

 

Frans Snaar

Laatste vrijdag van de maand en dan is het de beurt aan het ontmoetingstoernooi, ditmaal van juli. Met 34 deelnemers was het niet al te druk, maar dat had geen enkele invloed op de sfeer en gezelligheid. Cees aan het roer en Alie achter de bar zorgden ervoor dat alles op rolletjes verliep.

De plankjes lagen vandaag eens binnen, dus enig gedoe met in- en uitlopen. Buiten de maat en tegenstanders opzoeken, tossen, scorebord pakken en aan de slag. Binnen enkele minuten rolden de eerste boules al over de harde, stoffige banen richting het but. Aan de verschrikte kreten te horen verliep die reis niet overal vlekkeloos. Het lukte sommigen echter wel om het butje dicht te benaderen, waardoor de tegenstander zich minder prettig voelde. Meteen al schieten is niet de favoriete bezigheid voor velen. Gelukkig werden er over en weer geintjes gemaakt en spelers “getroost”.

Het zonnetje was deze avond lang bij ons, tenminste als je op de achterste, de minst favoriete banen aan het spelen was. Het koelde niet zo heel snel af en zo bleek het een lekkere speelavond te zijn. Er waren er zelfs die tijdens de match op een bankje genoten van de ondergaande zon.

De drie ronden werden keurig binnen de tijd gespeeld, Cees hoefde niet in te grijpen. Het terras bleek een gezellige pleisterplaats, alvorens opnieuw de krachten werden gemeten in een volgende partij. Nieuwe maat en nieuwe tegenstanders en het spel begon opnieuw. Voor de derde partij werden de lampen ontstoken, het werd toch al wel donker.

Cees had uit de prijsjesvoorraad voor eenieder wat opgesnord en op volgorde van de uitslag mocht men een prijsje uitzoeken op de tafel. Nog een laatste rondje drank op het terras en men keerde in goede stemming huiswaarts.

De uitslag

[table “146” not found /]